maanantai 11. huhtikuuta 2011

Dire Straits: You and your friend

Tämän niminen on Dire Straitsin biisi, jota voisi sanoa yhdeksi maailman huipuista. Parasta biisiä ei ole olemassa, mutta tässä on paljon hycää. Ellet usko, kuuntele ! Se on herkkä balladi. Mutta helmeksi tekee hieno sävellys. Se on yksinkertainen ja kaunis.

Joskus olen miettinyt, mikä tekee biisistä suuren. Esitys, sovitus vai sävellys. No, nyt sen voi arvata. Mielestäni sävellys. Kysyin kerran eräältä nuorelta muusikolta ja säveltäjältä tätä asiaa. Hän sanoi, että sovitus. Muusikot näkevät musiikin eri tavalla kuin kuuntelijat. Tai rockpoliisit. Mutta luotan omaan itseeni, siis korviini. Huippu tuleet sävellyksestä. No, tämä on vain minun kantani.

Dire Staitsilla on kyllä kasa hienoja biisejä. Mark Knofpler on upea säveltäjä. Brothers in arms, Your latest trick tai Privat Investigations ovat kaikki suuria. Mutta kannattaa kuunnella tämä You and your friend. Se on kova.

Mainittakoon kuitenkin, että Youtubessa Dire Staritsin Sultans of Swingiä on ladattu 10 miljoonaa kertaa. Muttei vedä vertoja edellä mainituille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti