lauantai 2. huhtikuuta 2011

TAMU

Unitedin viikko on ollut vaikea. Vaikeuksilla ei ole mitään tekemistä itse pelaamisen kanssa. Singaporelaiselta yhtiöltä on saatu 300.000 € ja siihen liittyy sopimus, josta ei kerrota liikesalaisuuksiin vedoten. Summa on siinä määrin suuri, että rahan palauttaminen veisi Tamun suuriin vaikeuksiin, ellei peräti konkurssiin. Rahaa ei palauteta, kertoo seuran toimitusjohtaja Deniz Bavautdin. Ainakin osa pidetään korvauksena vahingoista, joita sopimus on tuonut seuralle. Aikamoinen kehäpäätelmä. Sopimus, jota ei kerrota on aiheuttanut vahinkoa. Vahinkoa on aiheuttanut singaporelaisyhtiön maine. Se on liitetty vedonlyöntiin ja sopupeleihin. Miksi seura on tehnyt sopimuksia sellaisen tahon kanssa. Tiettävästi sopimukseen on sisältynyt uusien pelaajien hankinta ja myyminen. Eräänlainen kasvattaminen. Onkohan kasvattaminen juuri tätä sopupelipelaamisya ?

Lisätietoa kaipaa Veikkausliiga ja lisenssitoimikunta. Siellä ollaan myös puun ja kuoren välissä. Tamun pudottaminen olisi jo toinen tulevalle kaudelle. Riski sopupelien tai niiden suunnittelmisesta alkaisi viedä jo sponsoreita koko liigalta. Nyt Tamu on menettänyt omien puheiden mukaan 50-60 tuhatta euroa. Vielä pahempi on maineen menetys ja uusien sponsorirahojen väistyminen. Ja sitä eivät myöskään kaipaa Liigan pomot. Mieluummin kannattaa uhrata Tamu kuin ottaa lisäriskejä. Ensi viikko näyttää kuinka paljon Tamu joutuu palauttamaan rahoja. Ihmettelen, ellei palauta mitään. Ihmettelen myös ellei singaporelaiset nosta jupakkaa sopimuksen purkautumisesta ja kaikkien rahojen palauttamisesta. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Joku ehti jo kertomaan, että sopupelit ovat pahempi uhka kuin doping. No, doping on ollut suurempi ongelma yksilölajeissa kuin joukkuelajeissa. Joukkuelajeissa dopingista ei ole niin suoranaista hyötyä kuin yksilölajeissa. Vedonlyönnin rahat pyörivät pääosin joukkuelajeissa. Joten tässä kommentissa ei ollut kyllä mitään uutta ja ihmeellistä.

Niin ja sitten jalkapalloa. Tamu pelaa liigacupin välierässä HJK:ta vastaan Pirkkahallissa. Vaikuttavatko sopupelispekuloinnit Tamun pelaajiin ? Toivon reilua ja kovaa peliä. Tamu on voittanut Klubin aiemmin, joten stadilaisilla on kana kynittävänään. Varmasti tamulaiset haluavat näyttää sopupelispekulaatioille pitkää nenää. Veikkaan silti Klubia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti