perjantai 29. huhtikuuta 2011

Pikkupalat

Perjantaina on kiva laittaa tarjolle, jotain mistä kaikki löytävät omansa. Lapseni sanoivat tätä pikkupaloiksi. Nimensä mukaisesti pilkotaan tarjolle erilaista purtavaa: vihanneksia, lihaa leikkeleitä, hedelmiä. Palat saisivat olla leikattu samalla tavalla, sormenpäänkokoisiksi paloiksi tai ohuiksi viipaleiksi tai tikuiksi. Tämä on ikäänkuin suomalainen versio tapaksista, vaikka palat voivat olla mistä maankolkasta tahansa eikä niitä valmisteta enää millään tavalla.

Tässä jotain esimerkkejä: kurkkua, tomaattia, suolakurkkua,oliiveja, hillosipuleja, paprikaa, porkkanaa, kukkakaalia, banaania, omenaa, päärynää, ananasta, patonkia, vaaleaa ja tummaa leipää, lihapiirakkaa, lörtsyä, nakkeja, makkaraa, kinkkua, metwurstia, suolalihaa,lihapullia, kanapaloja, silliä, sipsejä, juustonaksuja, suolatikkuja, pähkinöitä, chilipähkinöitä, irtokarkkeja, keksejä, suklaata, lakuja.

Tietenkään kaikkea tätä ei tarvita vaan mieltymysten ja lompakon mukaan. Tässä todelliset innovaattorit saavat loistaa ja näyttää kykynsä. Sopii myös Vapun juhlintaan.

1 kommentti:

  1. Voi pikkupalat on ihania ja klassikot pitäneet pintansa jo 80-luvulta! Parhautta.

    VastaaPoista