lauantai 9. huhtikuuta 2011

Kreikkalaista musiikkia

Maalasin tänään itseni puhki, kahdeksan tuntia. Siinä ajassa ehtii kuuntelemaan myös mukavan määrän musiikkia. Löysin musiikkikirjastostani (ei minulla mitään kirjastoa olen, mutta halusin vähän juppeilla) pari mainiota kreikkalaista levyä

Stamati Spanoidaki(tämä on oma käännökseni kreikan kielestä, pahoittelen) on tehnyt valtavan teoksen Alehandros. Kuulin tätä musiikkia Korfulla Pelekas Beachin ulkoravintolassa auringonlaskun aikaan ja heti kolahti. Upeaa melankolista mahtailua, herkkyyttä ja maalailua. Mieleen tulee Andreas Vollenweiderin tai Vangeliksen musiikki. Tämä on paras levy mikä minulla on. Voisin antaa siitä tiukan ylipoliisi-heikinheimolaisen skaalan mukaisella kouluarvosanalla jopa 9+. Se on paljon, mutta musa on myös sen arvoista.

Toinen kreikkalainen helmi on Thanasis Papakonstantinoun levy Insomnia. Tai itse asiassa minulla on myös toinen levy, live tuplajuttu. Se on patempi. Nimi on jotain sellaista kuin "Kai oi Laikefelika". Tässä on paljon kansanmusiikin ja rockin symbioosia, jazzia ja kaikkea muuta. Annan tästä kasi puoli. Joka tapauksessa valtava laaja skaala ja intensiteetti. Ystäväni, musiikinopiskelija Stavros kirjoitti levyn takakanteen omistuskirjoituksen "Jos kuuntelet tätä, sinusta tulee parempi ihminen". Jokaisesessa kreikkalaisessa elää pieni filosofi.

Jos joskus Kreikan matkalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti