lauantai 2. huhtikuuta 2011

Lottovoitto 2

Nyt ei hehkuteta suurinta voittoa. Seitsemän ja puolen millin voitto on arkea. Tai ei voitto vaan voittopotti. Enää ei kysellä tai haaveille. Rutinoidusti mennään toimipisteeseen ja vedetään sopivalla summalla. Illalla ei huvita fiilistellä. Arvonnan aikaan tuumataan puoliääneen "ainiin, se lotto taitaa tulla". Raaputetaan numerot paperinkulmalle ja katsotaan tulos jos ja kun keritään.

Voitin lotossa. Kolme oikein ja kolme lisänumeroa. Hyvä saavutus. Se tapahtui kolme viikkoa sitten ja osuuteni oli peräti setsemänkymppiä. Rauhoitti hyvin mieltä. Hetken ajattelin, että tässähän voi olla onnenjatkumo kyseessä. Sitten herra matemaatikko tuli esiin tilastoineen ja palautti maan pinnalle. Tilastollisesti mahdollisuudet vähenevät.

Nyt en odota mitään. Nyt en haaveile. Olen mukana, mutten usko. Katson numerot ja menen nukkumaan. Aamulla on kolmelta herätys ja ajomatka Helsinki-Vantaalle. Siitä suoriutuminen on pieni lottovoitto minulle.

5 kommenttia:

  1. Pakko sanoa, että tilastollisesti käsittääkseni sinulla on joka kerta yhtälainen (yhtä pieni) mahdollisuus voittaa, tavallaan joka arvonta aloitetaan alusta, joten aiempi voittosi ei estä sinua voittamasta vaikka uudelleen. Vaikka sanotaankin, ettei salama iske samaan paikkaan kahdesti. Olen lotonnut kerran elämässäni.

    VastaaPoista
  2. No, nyt asia alkoi vaivata. Loogisesti ajatellen sama mahdollisuus, mutta kuitenkin epätodennäköisempää. Vaivasi niin paljon, että laitoin kysymyksen tilastotieteilijälle. Toivottavasti saadaan vastaus.

    VastaaPoista
  3. Näin se näyttää menevän. Sain hyvän selvityksen Helsingin yliopiston tilastotieteilijälltä. Eli jos voitit viime viikonloppuna päävoiton, voit samalla yhden suhde 15 miljoonaan todennäköisyydellä voittaa ensi viikonloppunakin. Eli ei muuta kun kuponkia täyttämään.

    VastaaPoista