keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Wigreniä Ranskaan

Olen saanut erittäin salaisen tehtävän. Voin sen kuitenkin kertoa, ellette paljasta tätä kenellekään. Olen viemässä Wigrenin ohutlenkkiä Ranskaan. Tämä on erittäin salainen operaatio ja peitetarinana on työmatka Nantesiin.

Ranskahan tunnetaan hanhenmaksasta, tryffeleistä ja shamppaniasta. Nyt tehdään makkaran maihinnousua. Pakkasin paketin ohutlenkkiä matkatavaroihin ja vien sen Nantesiin. Tarkoituksenani on tarjota tätä ehtaa Sarankulman tuotetta kulinaristeiksi tiedetyille ranskalaisille ja avata markkinat siellä.

Vielä on hieman epäselvää, miten teen varsinaisen operaation. Luotan kuitenkin, ettei tulli huomaa tätä pientä pakettia. Kokeilen jotain seuraavista menetelmistä. Menen paikalliselle torille ja tarjoan ilmaisia maistiaisia paikalliselle väestölle. Tai sitten pystytän kojun supermarketin pihalle ja tarjoilen makkarapaloja ohikulkeville asiakkaille. Pakoilen tietysti turvamiehiä ja kaupan kassoja. Tai sitten vaihdan viljelijän kanssa makkarapaketin lampaaseen.
Yksi vaihtoehto voisi olla, sujauttaa makkaraviipale katukahvilan ruokailijan lautaselle. Ehkä lainaan makkarakojua ja parkkeeraan sen suositun yökerhon kulmalle. Tai myyn makkaraa rautatieasemalla, pysähtyneiden junien asiakkaille junan ikkunasta.

Keksin kyllä jotain, kunhan ensin selviän Ranskaan ja Nantesin kaupunkiin. Sitäpaitsi saan pitää tuoton itselleni. Maksoin tästä paketista Sarankulman makkaratehtaalla vajaat kolme ekeä. Arvioin saavana yli kympin, mikäli myyn sen paloina. Tuotto on lähes nelinkertainen. Sillähän pystyy ostamaan ainakin neljä pakettia lisää. Voisin syödä itse jopa yhden. Hyvässä tapauksessa jään maahantuojaksi tänne Bretagneen.

Ps. Wigrenin yhtenä omistajana on Perniön liha. Sen omistajina ovat mm. Saku ja Mikko Koivu. Koskahan veljekset saapuvat pelaamaan Ipan riveihin ?

2 kommenttia:

  1. Realistina näen kyllä sun pistelevän wigrenit parempiin suihin jo lentomatkan aikana:) Mukavaa matkaa! Koeta salakuljettaa matkamuistoiksi paikallisia herkkuja (hilloja!) ja outouksia.

    -minttu

    VastaaPoista
  2. Aika lahelle arvattu. vasta hotellihuoneessa

    VastaaPoista