perjantai 10. kesäkuuta 2011

Voileipäkakku

Ostetaan edellisenä päivänä seuraavia aineita:
Iso vaalea vuokaleipä (voi laittaa myös puoliksi huokoista tummaa leipää), 200g katkarapuja, 2dl maitoa, tuubi majoneesia, 2dl kermaviiliä (tai ranskankermaa), 50 g juustoraastetta, nippu tilliä, sitruuna.

Leikataan leivästä reunat pois. Kuivaa katkaravut. Sekoitetaan majoneesi ja kermaviili ja jaetaan kahteen osaan. Toiseen osaan lisätään juustoraaste hienonnettua tilliä, sitruunamehua ja osa katkaravusta. Levitetään kerros leipiä, kostutetaan maidolla ja lisätään täytettä tasaisesti Päälle uusi kerros leipää, kostutus ja täytettä (jos laitetaan tummaa leipää, se kannattaa laittaa alimmaiseen ja kolmanteen kerrokseen). Neljä kerrosta riittää. Kostuta viimeinen leipäkerros. Levitä toinen seos majoneesia ja kermaviiliä päälle ja sivuille. Päälimmäiseksi katkarapuja riviin ja tillinlehtiä sivuille ja päälle. Laita voileipäkakku jääkaappiin kostumaan ja tarjoa seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti