tiistai 21. kesäkuuta 2011

Ei signaalia

TV ilmoitti ettei ole singnaalia. Ehdin jo säikähtää. Vajaa kaksivuotinen yhteistyö ison mustan kanssa on loppumassa ? Poistin asetukset ja yritin tehdasasetuksilla. Ei tulosta ! Sitten menin yläkertaan ja avasin yläkerran telkun. Myös se ilmoitti signaalin puuttuvan. Jonkinlainen huojennus levisi rahapussiini. Soitin naapurin ovikelloa. Ei vastausta ! Juuri silloin kun naapuria tarvittaisiin, he ovat kaikki kateissa, mummolassa, kaupassa, mökillä. Nyt olen kysymysmerkkinä ? Yritin netistä saada tietoa, mutta tiedotusvälineet olivat keskittyneet tärkämpiin asioihin. Kuitenkin salama oli iskenyt Lahdesjärvellä tiehen. Se on kilometrin päässä täältä. Voisiko kaapeli olla vaurioitunut ?

Muutenkin ilman telkkua eläminen tuntuu oudolta, kun en ajatellut sellaista iltaa. Epätietoisuus kalvaa mieltä. Lähdenkö haahuilemaan muiden naapureiden oville ? Toinen naapuri vetää sauhut alapihalla. Odotan kun tupakan haju tulee keittiöön. Kysyn sitten ratkaisevan kysymyksen. Yleensä ihminen tulee tupakalle tunnin sisällä. Jos sattuu olemaan kotona.

Yritän ottaa rauhallisesti. Epätietoisuus horjuttaa tasapainoani. Taidan syödä. Se on sijaistoiminto. Toivon, ettei naapurinkaan telkku näkyisi. Muuten alkaa melkoinen sähläys.

Naapuri tulikin röökille yläparvekkeelle. Heilläkään ei näy. Ukkonen oli iskenyt kovaa viime yönä. Meikäläinen oli silloin unimaailmassa. Suuri helpotus. En ole signaalin tai oileammin singnaalin puutteen kanssa yksin. Vielä on toivoa.

2 kommenttia:

  1. Aina on toivoa, paitsi silloin kun toivoa ei ole. En ole avannut tänään telkkaria, en taida uskaltaa avatakkaan, jos sieltä ei löydy signaalia niin mitä sitten teen?

    VastaaPoista
  2. Toivoa ei ole, mutta uskoa riittää. Uskon ihmeeseen. Kaapelijohdinasentaja kaivautuu maan sisään ja syöttää uuden kaapelin vioittuneen tilalle. Kaikki tapahtuu nopeasti eli viikossa. Sen jälkeen Peltolammilla vietetään suuri kyläjuhla, jonka jälkeen kaikki menevät luukuihinsa ja elämä jatkuu entiseen malliin. Ikäänkuin mitään ei tapahtunut koskaan.

    VastaaPoista