maanantai 20. kesäkuuta 2011

Sään ennustaminen

Kaikki muistavat sammakkomiehen. Uutisissa esiteltiin uusi tapa. Nimittäin ahvenen selkäevästä ennustaminen. Toinen ja aika lailla perinteisempi ennustustapa on almanakka. Siis menneiden vuosien pohjalta ennustaminen.

Nämä menetelmät ovat jotain mennyttä aikaa. Romanttista, hieman alkeellista, mutta kadehdittavasti vanhanaikaisia. Cityihminen ennustaa säätä aivan erilaisista asioista.

Ennustus 1. Jos auton puskurissa on tavallista enemmän hyönteisiä juhannusviikon alussa, tulee lämmin ja aurinkoinen juhannus. Jos puskuri on kirkas, on Kanarialla lämmintä.

Ennustus 2. Mikäli pankkikortin reunassa on tummaa, Juhannuksena oli hubaa. Mikäli siinä on vaaleaa, tilillä on vielä rahaa.

Ennustus 3. Jos maanantaiaamun bussissa on täyttä, Juhannukseen on kaksi viikkoa. Mikäli bussi on puolityhjä, Juhannuksena oli lämmintä.

Ennustus 4. Jos Siwassa on juhanusviikolla alehintoja makkarasta, tulee sateinen keli. Mikäli Siwassa kassa on myrtsinä juhannusviikolla, on lämmin ja aurinkoinen Juhannus.

Ennustus 5. Jos naapuri on hönössä Jussia edeltävänä viikonloppuna, Juhannuksena on kylmää. Jos naapuri on selvinpäin, Jussina on kylmää, sateista ja pimeää.

Ennustus 6. Mikäli Jussina on kylmää, puolet ennustajista vaihtaa nimensä. Jos jussina on lämmintä, puolet ennustajista kärsii Alzheimerintaudista.

Mitä tästä opimme ? Juhannuksen sää on helppo ennustaa. Joku ennustaa joskus oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti