sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Kesätapahtumakesä

Pitäisinkö kesätapahtumakesän ? Bongaisin mahdollisimman monta kesätapahtumaa. Aloittaisin uuden harrastuksen. Tampereella oli viime viikonloppuna ainakin Sauna, Runotapahtuma ja Sävel. Mutta tavallisten tapahtumien kuten Pori Jazz, Oopperajuhlat, Kaustinen, Teatterikesä, Tapsan tahdit, Aitoon Kirkastusjuhlat, Kotkan Meripäivät, Tangomarkkinat, Pitsiviikko, Ruisrock tilalle pitää saada jotain alkuperäistä tunnelmaa. Sellaista alkuvoimaista fiilistä, jossa kansalaiset riemuitsevat kesästä ja unohtavat kylmän talven harmauden. Valtion rahoittamia tapahtumia on syytä välttää. Aito tekemisen riemu ja talkootunnelma lisättynä fanaattisilla yhden asian ihmisillä, on laatutae kesätapahtumakesäbongauksessa (aika onnistunut yhdyssana).

Ryhdyin perehtynään asiaan. Huomasin melko oudon ilmiön. Pienillä paikkakunnilla ei ole mitään yksittäistä kesätapahtumaa vaan koko kesä on yhtä tapahtumaa. Esimerkiksi Lappajärven kesätapahtumakalenteri alkaa keväällä ja päättyy syksyllä. Kokonaista 22 sivua erilaisia, toinen toistaan pienempiä tapahtumia.

Martovaaran (älkää kysykö missä on Martovaara) kesätapahtumia on huomattavasti vähemmän. Pääosin lavatansseja. Mutta löytyy myös iltahartaus, kyläjuhlat, kalailta ja markkinat. Siis joka paikkakunnalla pitää olla jotain kissanristiäisiä. Sellainen ei vaan kuulosta miltään kesätapahtumalta.

Vantaalla järjestetään Suomen Elvis Presley Fan Clubin virallinen kesätapahtuma. Luvassa Elvis matskun huutokauppa, karaoke ja Elviksen musiikkia. Hmm ?? Sanattomaksi vetää.

New Wine kesätapahtuma Himoksella. Onkohan tämä joku viininmaistajien kesätapahtuma ? Ohjelmassa raamatun lukemista, perusarvojen ylistystä. Vierailevat saarnaajat Englannista ja Israelista. Samaa sarjaa kuin Helluntalaisten ja Jehovien kesätapahtumat. Ehkei ihan natsaa minulle !

Sitten on näitä MM-kisakesätapahtumia. Eukonkantoa, suopotkupalloa, kännykänheittoa tai rautakankikävelyn MM-kisoja. ei oikein natsaa tämäkään. Olen ehkä liian vaativainen.

Nakukymppi Padasjoella. Hei, tässähän se löytyi. Juostaan, kävellään tai sauvakävellään kympin lenkki. Asusteina saa olla jalkineet ja hattu. Tässähän se on! Syvää fanaattisuutta ja talkoohenkeä. Yleistä mielipidettä uhmaamalla, omien aateveljien ja sisarien kliimaksi.

Nyt minulla on ainakin yksi kesätapahtuma bongattavana. Joudun itsekin ilmeisesti riisuutumaan. Pitäisikö sittenkin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti