sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Kanasalaatti

Oikeastaan tämä kanasalaattiohje on ohje kaikenlaisille salaateille. Nimi voi olla vaikka savukalasalaatti tai kinkkusalaatti tai oliivisalaatti. Tämä on perusohje, jossa on kolme osaa: salaatti, lisäkkeet ja kastike. Salaattiin laitetaan salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, sipulinvarsia, sipulia. Lisäkkeeksi edellisiltaisia kanapaloja, savustettua kalaa, leikkeileitä tai vaikka juustoa. Mutta mielellään vain yhtä tai kahta laatua. Kastikkeeksi sopii valmis saattikastike, balsamico, oma öljy-viinietikka kastike tai vaikka maustettu kermaviili kastike. Majoneesinystävä voi töräyttää sitä tähän kastikkeeksi. Tältä pohjalta voi luoda vaikka miten erilaisia salaatteja. Vain taivas ja jääkaapissa olevat ainekset ovat rajana. Tämän voi luoda, jos sattuu tulemaan yllätysvieraita.

Hieno eilinen iltapala dipillä ideoituna. (Olipas kiva lause.)

Tässä siihen liittyvä kanasalaatin ohje. Pilkoin salaatiksi palan kurkkua, yhden tomaatin, puolikkaan sipulia ja 5 senttiä sipulinvarsia. Muutama tuoreen korianterin lehti. Lisäsin 10 viinirypälettä kokonaisina ja pari eilistä kananrintaa paloiteltuna. Kaikki ainekset sekoitettiin hyvin. Leikkasin sitruunasta kolmanneksen ja puristin sen mehut salaatin päälle. Sekoitin puolikkaaseen kermaviilipurkkiin puolet valmista american dippijauhetta. Kaadoin kermaviilin salaatin päälle. Siinä se. Ja maistui oikein hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti