lauantai 11. kesäkuuta 2011

Arno

Imurimusana belgialainen Arno. Viralliselta nimeltään Arno Hintjens. Albumin mini on Arno Charles Ernest. Arno on eurooppalainen Tom Waits. Hänen karhea laulutyyli ja dramaattiset kappaleet tekevät hänestä rankan jätkän. Pidän levyn monista biiseistä. Erityisesti kappaleista Lola ja Mothers little helper. Hän laulaa englanniksi ja ranskaksi. Ranskan kieli sointuu hienosti ja tuo jonkinlaista salaperäisyyttä, niinkuin Melvillen rikoselokuvissa. Arno esittää kappaleen Elisa yhdessä Jane Birkinin kanssa. Hänet taas muistetaan duetosta Sergei Gainbourgin kanssa Je t'aime... no ei plus, vuodelta 1969. Se on ehkä kaikkien aikojen eroottisin biisi. Mutta se onkin ihan toinen juttu.

Arno on myös esiintynyt rockryhmässä nimeltään TC Matic. Mies on palkittu Ranskan hallituksen, jonkinlaisella taiteen ritari-palkinnolla. Joka tykkää karheista balladeista ja rosoisesta saundista, nauttii varmasti tästä hepusta. Aikuisrockia parhaasta päästä.

Olin joskus 2000 luvun alussa Blankenbergissa ja siltä matkalta mukaan jäi tämä hieno albumi. Se on tehty 2002, joten niitä aikoja olin myös tässä Belgin Rivieraksi kutsutussa kaupungissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti