perjantai 17. kesäkuuta 2011

Ministerisalkkujen jako 2

Veikkailin toukokuussa 20 ministerisalkun jaoksi seuraavaa: Kokoomus ja demarit 7, vasemmistoliitto 2, vihreät, kristilliset ja rkp 4.
Siis pelisysteemi 7+7+2+4. Huom. onnistuin ainakin puolueissa.

Nyt huhutaan jaosta 6+6+2+4. Määrää ollaan pienentämässä kahdella. Miksiköhän ? Luulisin, etteivät Kokoomus ja Demarit hyväntahtoisuuttaan anna pois yhtä ministerin postia. Oletan, että ministerit saavat tukevammat salkut tai laajemmat sisällöt. Kun ministereiden postit ovat jakautuneet useampaan luokkaan (toukokuussa sanoin kolme luokkaa), voidaan alemman luokan posteja jakaa pikkupuolueille. Silloin isot salkut jäävät isoihin kouriin.

Toivon kuitenkin ministeriä Tampereelta. Toivon myös, että ministeri vetää kotiinpäin. Kun meillä ei ole ollut aikoihin ministeriä, on kotiinpäin vetäminen sujunut miten kuten. Meillä on kestävyysvajetta ja kustannusperinnän puutetta pitkältä ajalta. Rahareikiä löytyy kasapäin. On tunnelia, kansia, raitioteitä ja monia pienempiä kohteita. Oman kylän ministeri saa hoidettavakseen oman ministeripostin lisäksi nämä paikallisten hankkeiden rahoitusasiat. Se onkin vaativa posti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti