tiistai 21. kesäkuuta 2011

Radion merkitys elämää ylläpitävänä voimana

Radio kuuluu niihin keksintöihin, jonka merkitys voi olla kaksinainen. Toisaalta nykykäytäntö on osoittanut, että radio voi olla suuri lannoittaja. Tai sitten informaatiopaikka.

Lannoitukseen tarvittavaa materiaalia voidaan tuottaa kaikelle kansalle musiikin säestyksellä. Tälle genrelle tyypillistä puheosuutta on erilaisten absurdien teemojen käsittely. Näirä ovat esimerkiksi arvauskilpailu "Mitä on laatikossa?" tai "Soita ja vastaa kysymykseen ja saat liput paikalliseen hulabaloo-tapahtumaan" tai "Voiko pettämisen jälkeen olla seksisuhteessa partneriinsa?"

Tiedottamisen olennaisia asioita ovat sää merenkulkijoille ja sää muille kulkijoille. Lisäravinteena Urheiluradio ja Entisten nuorten sävellahja, entisten musiikkijuontajien entiset ohjelmat, entisten kuuluttajien entiset kuulutukset, entisten urheilijoiden entiset urheilusaavutukset ja nykyisen Alivaltiosihteerin entiset osat 1-2000. Parhaimpia ajankohtaisohjelmia ovat teitä koskevat onnettomuudet ja ajorajoitukset,

Radion iloinen vaihtoehtotarjonta on laaja. Yhdeksän samanlaista musiikkiohjelmaa ja pari hassua ruotsalaista tai jumalan kanavaa. Itäsuomessa on lisänä Suurvenäjän lähiseutujen paikallisradioita.

Eli summa summarum. Jokaiselle jotakin. Sehän sanotaan radion lupaehdoissakin. Eikö ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti