torstai 16. kesäkuuta 2011

Vancouver - Boston

Vihdoinkin saatiin kauden kiekkoiöut pakettiin. Perinteisesti viimeinen kruunu oli NHL:loppuottelu. Stanley Cupin vei Boston. Se näytti Vancouverissa, että maalinteko ja maalivahtipeli on kunnossa. Koko sarja meni seitsemänteen peliin. Se on hieno päätös tälle jääkiekon kuninkuussarjalle. Molemmat voittivat, kolme kertaa kotonaan. Mutta boston voitti mestaruuden Vancouverissa. Ero oli nähtävissä jo aiemmissa peleissä. Vencouver voitti kolme kertaa maalin erilla ja kaksi niistä vain yksi - nolla. Boston voitti kotonaan aina selvästi. Parhaimmillaan 8 - 1. Seitsemän ottelu maaliero oli Bostonille selvästi 19 - 8.

Savollinnasti Ilveksen kautta maailmalle ponnistanut Tukka Rask sai himoitun voittosormuksen. Ilmeisesti poikakin saadaan tänne Suomeen ja Tampereelle. Vancouverin Sami Salolle pitkän uran huipentuma jäi edelleen haaveeksi.

Runcosarjan selvästi voittaneelle Vancouverille tappio oli karvas pala. Fanit riehoivat,, tappelivat poliin kanssa ja polttivat autoja. Keakuataa kuvattiin sotatantereekai. Tämä on jääkiekkokulttuurin varjoisempi puoli. Parempi voitti. Sitäpaitsi aivan selvästi. Turhautumisen purkaminen oman kaupungin keskustaan tai poliiseihin, on eläimellistä ja selkeästi tuomittavaa toimintaa. Jos Suomessa keskusteltiin Leijonien ja joukkuejohdon alkoholinkäytösrä kaksi viikkoa, miten paljon 40 ihmisen sairaalareissuista tulisi keskustella Kanadassa. Sakkoja kenelle ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti