sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Eliittikisat

Nimensä mukaisesti eliitti oli paikalla. Niin ainakin luulen. Nimittäin katsomossa. Ainoa Eliittisuoritus oli Leo-Pekka Tähden satasen kelausaika. Se oli maailman luokkaa.

Kentällä eliittiä oli Nooralotta Nezirin kesän kärkitulos naisten satasen aidoissa, Tanja Komulaisen kesän kärkitulos naisten kiekossa ja Jonathan Åstrandin kesän kärkitulos miesten satasen alkuerässä.

Paikalla oli nimekkäitä yleisurheiljoita. Ehkä he ovat eliittiä: korkeushyppääjät Donald Thomas ja Osku Torro, seiväshyppääjät Eemeli Salomäki, Jere Bergius ja Vesa Rantanen, pituushyppääjät Mokoena, Torneus ja Evilä, keihäänheittäjät Järvenpää, Haatainen ja Mannio, estemies Keskisalo ja aituri Kronberg.

Ehdotan nimenmuutosta: Eliittiin pyrkivien kisat, Eliitistä seuraavat kisat, Ei ihan eliittikisat tai Ex- Eliittien kisat.

Järjestelyt sujuivat hyvin paitsi, että pituus, seiväs ja keihäs menivät metsään. Tuulen suunta vaihtui ja tulostaso jäi peräkylän kisojen tasolle. Keihäässä, tuon suomalaisten rakastaman kisan voitti tuntematon ukrainalainen, jonka voittotulos oli parikymmentä senttiä vajaa kasikymppinen.

Yleisöä oli paljon, ainakin viisituhatta. Ja kaikilla oli ihan kivaa. Makkara maistui ja lippari teki kauppansa. Aluksi oli lämmin, sitten kylmä. Aurinko paistoi ja vettäkin satoi.

Parasta oli katsoa samaa telkasta. TV sai nämäkin kisat näyttämään jotenkin tärkeiltä. Todellisuus oli kovin paljon laihempi. Evilä on aina huippuselittäjä. Hänen kaltaisiaan julkimoita kaivataan telkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti