sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Ale alkoi

Vuoden kymmenes ale alkoi. Hieman harmittaa kun kesälomaraht tulevat vasta heinäkuun puolivälissä. Nyt on pakko panna Visa vinkumaan. Tietenkään en halua jättää tätä kesän parasta Alea hyödyntämättä. Suunnittelin ostavani kengät, shortsit, muutamat alkkarit, pikkutakin ja hupparin. Kuitenkin kun menin kauppoihin, ostin sukkia, kaksi kauluspaitaa, pitkät housut ja villatakin. Rahaa meni sata euroa enemmän kuin mitä suunnittelin. Kuitenkin sain ostokset puoleen hintaan eli 50% alennuksella. Huomattavasti edullisempaa kuin kuvittelin. Huonompi homma oli, että joudun ostamaan edellä mainitut vaatteet, jotka jäivät ostamatta. Siihen kuluu sievoinen summa. Toinen vaihtoehto on odottaa Alen loppurysäystä tai loppukesän välialea. Sitä en kuitenkaan tee, sillä menen varmaankin ensi viikolla katselmaan näitä ostamatta jääneitä vaatteita. Toivottavasti en löydä silloin mitään kivaa, ettei lomarahat hupene jo ennen lomaa.

Nyt kuitenkin huomasin, että myös kodinkoneliikkeissä alkoi ale. Tarvitsisin uuden kirjahyllyn, sängynpatjan, puutarhakalusteet ja pyyhkeitä. Toinen telkkarikin olisi hyvä vaihtaa taulutelkaksi ja muutama tyynykin tekisi terää, puhumattakaan matoista. Olen myös haaveillut kotiteatterisarjasta. Muutama uusi jälkiruokakulhokin olisi tarpeen.

Mainoksissa on kyllä aika hyviä tarjouksia ja laskeskelin, että kun pidän tiukkaa linjaa pystyn saamaan tuon kaiken 35% alennuksella tai jopa 40% huokeammalla hinnalla. Sehän tarkoittaa säästöä. Ihan kuin laittaisin rahaa pankkitilille. Eli huomenna töiden jälkeen suunnistan aleen ja homma haisemaan. Meikäläisen säästötalkoot julistetaan avatuiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti