torstai 2. kesäkuuta 2011

Tartar pihvi

Tämä on himoruokaa jos mikä. Toisille ehdoton ei, mutta minun kaltaisille kannibaaleille suuri herkku. Raaka liha on herkullista.

Ostetaan 200 g hyvää naudan jauhelihaa. Paras paikka on hallissa, koska siellä voi jauhattaa lihan. Lisäkkeeksi yksi kanamuna, puolikas sipuli(leikataan hyvin pieneksi), ruokalusikallinen kurkkusalaattia, teelusikallinen suolaa ja mustaapippuria, muutama kaprismarja.

Muovataan jauhelihasta iso pihvi, johon painetaan kuoppa keskelle. Valuta keltuainen kuoppaan. Asettele muut ainekset lihan ympärille.

Jotkut sekoittavat kaikki ainekset sekaisin mössöksi. Toinen tapa on ottaa veitsellä ja haarukalla pieniä jauhelihanpaloja ja kostutella niitä eri aineksiin. Kombinaatioita löytyy valtavasti. Vesi herahtaa kielelle tätä kirjoittaessa.

Tämän kanssa olut sopii parhaiten. Tai kylmä, poreileva kivennäisvesi.

1 kommentti: