maanantai 24. tammikuuta 2011

Turun jääkiekko

Aina, jo aikojen alussa, Turku ja Tampere ovat kisailleet enemmän tai vähemmän keskenään. Turku on entinen Suomen pääkaupunki ja nykyinen Euroopan kulttuuripääkaupunki. Tampereen väkiluku on mennyt kaupungin vetovoimaisuuden takia kirkkaasti ohi. Jääkiekossakin molemmat manselaiset ovat huomattavasti korkeammalla viimevuotista mestaria. Mestiksessä Tuto loistaa viimeisenä. Uhkana on, että rakas naapuri jää sivuraiteille ja kaskuja on alettava kertomaan Espoosta, vantaalaisista, oululaisista tai jopa Jyväskylästä. Eikai?

Kantakaamme kortemme kekoon ja nostakaamme TPS: n Hunajata taas iloisten åbolaisten huulille. Keinoja on rajalisesti. Jukka Koivun nostaminen valmentajaksi osoittaa, että vitsit ovat vähissä. Kansalaiskeräys tepsin puolesta on ainoita ratkaisuja. Ostetaan muutama pelaaja ja valmentaja Turkuun.

Heti tulee mieleen Koivun veljekset, mutta se lienee liian kallis paketti. Myöskään tamperelaisikonien Raipen tai Janne lainaaminen ei onnistu, tunnesyistä. Junnujakaan ei kannata antaa, sillä silloin oma tulevaisuus on vaakalaudalla. Paras vaihtoehto on naapuri Venäjä. Sieltä on ollut mestarivalmentajia ja lähteneitä valmentajia. Kerätään rahat pakkiin ja hankitaan Jursi Turkuun tai sitten Tihonov. Hän on ainakin periaatteellinen henkilö. Siperia opettaa. Kakkosvalmentajana voisi olla Oksasen Lasse. Molarivalmentajana tietysti Taisto Tammi. Psyykkaajana Korven Rane. Monet ajattelevat Jortsua tai Suikkasta, mutta he eivät ole pärjänneet enää viime aikoina.

Pelaajapuoli vaatii myös uutta valoa. Venäjä on tässä apuna. Jashin ja kumppanit tarvitsevat jotain uutta ilmettä. Yksi ketjullinen Morosoveja ja Afinogenoveita ja homma on selvä.

Näillä mennään sanoi Koivun Jukka. Eikö ?

Hei c'mon kaikki, jotka seuraatte hockeytä, tiedätte ketä tarkoitan. Ostetaan Esa "Tiki" Tikkanen TPS:n koutsiksi. Siitä se lähtee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti