torstai 6. tammikuuta 2011

Painonhallinta

Tein uudenvuodenlupauksen. Pudotan painoani. Siis sama mitä sadat tuhannet kanssaeläjät joka vuoden alkajaisiksi. Tulee heti kevyempi olo, kun lupaa laihduttaa.
Tai siis hallitsen painoani. Voisin olla myös hallitsematta painoani. Joka tapauksessa kyseessä on kansanterveydellinen ja kaikella tapaa vakava asia. Minullakin on verenpainetta, johon painonhallinta on hyvä lääke.

Vaaakani näytti kuitenkin 76 kg. Olin siis onnistunut menettämään painoni hallinnan ainakin kilon osalta. Menin valkoiseksi. Aivoni menivät vielä valkoisemmiksi. Olenhan yrittänyt soudella ja aamullahan juuri kävin kävelyllä ja ramppaan portaita ylös alas pitkin päivää. Toki syön myös makeaa, rasvaista ja muuta hyvää, mutta tämä löi äijän totiseksi.

Painonhallintaohjelma heti käyttöön.
Kohta 1. Syömisen sijaan yritän nukkua enemmän. Valvominen lihottaa, koska nukkuva ihminen ei syö (ellen sitten ole käynyt salaa syömässä)
Kohta 2. Istumisen sijaan seisomista. Autolla ajamisern sijaan kävelyä. Kävelyn sijaan kevyttä hölkkää.
Kohta 3. Yritän katsoa mitä pistän suuhuni. Katselen ruokia enemmänm ja maistelen vähemmän. Esteettinen näkökulma saa rasvaruokien varjotkin paistumaan pahalta.
Kohta 4. Ei palkintoja hyvästä työstä. Juhlitaan paastolla maalauksen valmistumista tai näyttelyn avaamista. Juhlitaan laulamalla perhejuhlissa ja ravintolassa.
Kohta 5. Vaa-alla ylös ja vaa-alla nukkumaan. Tuijotan vaakani viisaria heltiämättä. Jos se alkaisi sympatiseeraamaan painoani.
Kohta 6. Ilmaisia lounaita ei ole. Jokaisesta ilmaisesta ateriasta viiden eken sakko. Katsotaan mitä on pussinpohjalla vuden aikana kertynyt. Uhkasakko isosta pämoppäämisestä.
Kohta 7. Puhuminen auttaa ongelmissa. Maailma on täynnä laihduttamisesta puhuvia ihmisiä. paino on rakas aihe. Liityn heihin. Alan sosiaaliseksi ja keskustelen miten matala rasvaprosentti oli tässä juustossa.

2 kommenttia:

  1. Olen itse koonnut painonhallintaan liittyviä vinkkejä, tutustu ihmeessä! Itse aikoinaan lähes 130 kiloisena ja siitä 40 kiloa laihduttaneena tiedän, miten vaikeaa laihdutetussa painossa on pysyä. Pahinta on se, että paino heittelee jos vähänkin lepsuu uusista elämäntavoistaan. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Ohoh ! Hatunnoston arvoinen suoritus. Itse tavoittelen muutamia kiloja. Kokemuksesta tiedän, että kun "virran" saa päälle, se alkaa palkita. Vaikeinta on aloittaminen. Nyt paino on 72 ja ajattelin saada vielä pari kiloa pois. Silloin on jo riittävän kevyt olo ja draivi päällä.

    VastaaPoista