keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Ruotsi voitti - taas

Viime vuoden taloustilastot kertovat karua kieltä. Ruotsi on hoitanut taloutta paremmin kuin me. Häviämme heille kaikilla mittareilla. Euroon kuuluminen tai kuulumattomuus ei ole syy. Asiantuntijat pitävät syynä velkaantumista tai sen pienuutta. Velkaantunut ei pitkälle vetele. Ennen kyllä sanottiin, että on viisautta elää velalla.

Kateeksi taas käy. Naapuri on vuodesta toiseen viksumpi. Toisaalta, jos asiaa ajattelee käytännöllisesti. Mitä sitten ! Omaan elämääni sillä ei ole paljon vaikutusta. Ruotsin maankamarallakin on aika vähän viime aikoina vierailtu. Eli kruunun arvo on aivan sama.

Pahinta on tietysti kateus ja itsetunnon menettäminen. Onnela ei olekaan paras. Edessä on vielä hiihdon MM-kisat. Niissä Ruotsi syöttää taas karvasta kalkkia, paitsi mäkihypyssä. Mistä niillä nykyisin riittää niitä sprinttereitä sun muita ? Nytkin ne voittavat jonkun sprintin maalikameran kuvalla. Olen melkein valmis vaikka lyömään vetoa siitä. Eikö ne osaa vetää dopingia tai siis jäädä kiinni ?

Oikeasti pidän ruotsalaisista. Ainakin kaikki, joita olen tavannut ovat oikeasti kivoja, ystävällisiä ja kohteliaita. Painotan sanaa oikeasti, siis aidosti. Ne ei teeskentele. Ne on vaan mukavia.

Ota tästä selvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti