sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Jääkiekkoa

Katselin telkusta KHL matsia Dynamo Riika ja Pietarin SKA. Ottelu pelattiin muuten Liepajassa kun Riikan hallissa oli paikallisen klassikon konsertti. (Liepaja on tuttu mukava rannikkokaupunki. Sopivan kokoinen Latvian helmi) Toisen erän lopulla tilanteessa 2-0 kotijoukkueelle vieraat tekevät kyseenalaisen maalin. Tuomarit menevät tarkistamaan videotuomarilta maalin syntyä. Aika kuluu. Tuomarit ihmettelevät. Mitään ei tapahdu. Lopulta toinen päätuomareista tulee jäälle, menee kotijoukkueen valmentajan luo. Tuomari lopettaa pelin ja julistaa erätauon. Odotan jännityksellä mitä tapahtuu toisen erän alussa.

Maalia ei hyväksytty. Syy oli tylsä. Summeri oli soinut eli erä oli päättynyt. Hyvä draama, mutta tylsä loppu. Tai siis ei loppu. Kolmannessa erässä jää pehmeni ja huoltojoukot paikkailivat jäätä. Selostaja kutsui jäähallia ladoksi.

Tiukka matsi päättyi muuten yli kahden ja puolen tunnin jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi tasan 2-2. Pietarilaiset saival maalin kymmenen sekunttia ennen jatkoajan päättymistä.