Olen risteilyllä perjantaina, enkä siten laita mitään palaa itselleni tai muille. Kun lauantainakin tulen kohtuumyöhään kotiin, en jaksa laittaa silloinkaan mitään.
Jääkaapissa on atrian lihapullia (78 settiä) ja vanhaa muusia. Vanhija pizzapalojakin on vielä muutama jäljellä. Tietysti Wigrenin makkarapaketti. Pakastimessa pari pizzaa.
Mainostan eilistä pakkaskeittoa. Borsch-keitto. Se on alkuperältään ukrainalainen keitto. Tässä keitossa minunlaiseni huithapeli voi käyttää luovuuttaan ja niitä aineksia mitä jääkaapista löytyy.
Vihanneksia ja juureksia: Punajuuri on pakollinen. Kaksi punajuurta riittää tai puolipurkkia etikkapunajuurta. Kaalia, perunaa, porkkanaa, lanttua , selleriä, sipulia, valkosipulia, suolakurkkua jne mitä löytyy, ohueksi silputtuna.
Naudanlihaa,kinkkua, makkaraa, nakkia tai vaikka jauhelihaa.
Lihalientä tai lihan keitinlientä.
Mausteena suolaa,laakerinlehti ja kokonaisia mustia pippureita.
Annetaan ainesten muhia rauhassa esim. vajaa tunti. Maistellaan makua ja suolaa.
Lopuksi lautaselle laitetaan köntsä smetanaa tai creme fraisea. Nautitaan oikean ruisleivän kanssa, esim ruislimppua tai pietarin limppua.
Maku on samettista. Se vie pakkashuurut mukanaan ja rauhoittaa mielen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti