keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Junalla Kokkolaan

Huomattavan paljon ihmisiä junamatkalla Rovaniemelle. Itse menin Kokkolaan. Kiinnitti huomiota junan pysähtely Pännäisessä (svensk. Bennäs ?), Kauhavalla jne. Juna oli kuitenkin menossa Rovaniemelle. Paluu on pendelöinnin takia puoli tuntia nopeampi. Päättelen ettei silloin käydä näillä pikkupysäkeillä.

Ajattelin VR:n mainetta. Se on monopoli ja matkustajamäärästä päätellen hyvässä draivissa. Asiakas matkustaa jaloillaa. Sis tarkoitan, että vaihtoehtona on bussi. Bussiliikenne on kuitenkin selvästi hävinnyt kilpailun maykustajien sieluista. Syykin on selvä. Vaivatonta matkailua. Voi puuhailla omiaan matkan aikana. Aikataulukin oli Tampereella 7 minuuttia myöhässä, mutta ajallaan perillä Kokkolassa. Ravintolavaunussa oli hyvä tunnelma. Myyjäkin hymyili ja oli iloinen.

Mutta nyt se huipentuma. Eli syy mitä uutta koin tämän kolmen tunnin matkan aikana. Ravintolavaunussa oli tiskipuolella tehty pehmustetut nojauspaikat. Eli kahvia tai bisseä saattoi juoda nojailemalla ikkunaseinään. Se oli hyvin toteutettu ja nojailu oli rentoa. Pisteet ideanikkarille. Tämä mahdollistaa myös useimpien asiakkaiden mahtumisen vaunuun. Hienoa. Nautin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti