torstai 27. tammikuuta 2011

Perjantaipalaa etsimässä

Olen Kokkolassa. Päätin tehdä kokkolalaisen iltapalan. En tiedä vielä mikä se on, mutta aion haastatella jotain tarjoiliaa, hotellin aamiaiskokkia tai jotain ruoanlaittoaktivistia (taas uusi ihan oma ilmaisu, taidan kerätä näitä ilmaisuja ja tarjota uutta suomen kielen sanakirjaa tai ilmaisukirjaa kustantajalle). Häneltä yritän udella jonkinlaista uutta ehdotusta perjantai-iltapalaksi.

Tosiaan olen kuivunut lähde. Uusia tai vanhoja ideoita ei pulppua. Positiivista olisi, jos pystyisin pitämään perjantaipaaston. En kuitenkaan pysty. Voisin tehdä paljastuksen omasta ruoanlaittomekanismistani ( huom, mitä sana). Useimmitenluen kauppojen tarjouksia ja saan siitä mielikuvan jostai tekemästä ateriasta. Tai menen kauppaan ja näen jonkin aineksen. Se kiihdyttää muistikuvaa ja prosessi käynnistyy. Kolmas mahdollisuus on mennä jääkaapille ja tehdä siitä johtopäätöksiä ja keksiä niistä jotain ruokaa. Tämä on omaa luovaa elämääni.

Nyt se vaan ei pelitä. Aivot seisovat. Ei ole nälkä. Ei inspiroi. Siksi yritän haastatella sattumanvaraisesti, intuitiolla, jotain tuntematonta ihmistä. Saas nähdä miten käy. Kerron siitä huomenna.

2 kommenttia:

  1. Tee helsinkiläistä perjantain perinneruokaa (glorian ohjeella) mangochutney lihapullukoita. Ovat nannaa ja iisibiisejä valmistaa.

    500 g sika-nautajauhelihaa
    1/2 dl korppujauhoja
    1/2 dl maustamatonta jogurttia
    1 dl mangochutneya (esim. Rajah)
    1 tl suolaa
    1/2 tl mustapippuria myllystä
    1 ruukku silputtua korianteria
    1 kananmuna

    Mittaa korppujauhot, jogurtti ja mangochutney kulhoon. Anna turvota 10 minuuttia.
    Lisää jauheliha, suola, mustapippuri, korianteri ja kananmuna. Sekoita voimakkaasti, kunnes murekemassa on tasaista.
    Paista koepulla pannussa tai mikroaaltouunissa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai chutneya.
    Pane uuni lämpiämään 225 asteeseen. Pyörittele lihapullataikinasta kostutetuin käsin pyöreitä pullia ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista lihapullia uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin.
    Tarjoa lihapullat esimerkiksi ruokajogurtin kanssa

    VastaaPoista
  2. Ok
    Kokeilen ensi viikonloppuna. Nyt ehdin kokeileman nachoja ja jauheliha-salsa jastiketta juustokuorrutuksella

    VastaaPoista