sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Jazzristeily

Löytyisikö ketään innokasta kehittelemään jazzristeilyä ? Sellaista risteilyä, jossa eri puolilla laivaa soitetaan erilaista jazzia. Kaiken maailman jazzfriikit saisivat kuunnella mahan (korvien)täydeltä hyvää musaa.

Joskus oli Saimaailmiö, sitten on ollut 16 Folklandiaa ja rockillakin on jokin oma risteilynsä. Miksei jazzväelläkin ? Tunnetusti jatsiväki on ikääntynyttä. Keski-ikä huitelee viidessäkymmenessä, ainakin jos katsetee Tampereen Happeningin tai Porin vieraita. Hieman tasaantuneita ja rekan ohittamia kansalaisia. Osa on tietysti älykköjä, koska jazz on monimutkaista, viksujen musaa. Heille tarvitaan piristystä. Nuoret hyppäävät kyllä tähän sitten mukaan.

Jospa joku energinen, intomielinen jazzdiggari palkkaisi bändin Tallinnan tai Ruotsinlaivalle ja mukaan kourallinen väkeä, muiden matkustajien joukkoon. Sitten seuraavana vuonna puoli laivaa ja sitäseuraavana koko paatti. Jazzhulluja seilaamassa kohti ei mitään. Risteily voisi olla perinteinen Turkutukholma tai Hesatallinna. Tai vaikka redille Muugaan. Paras ajankohta on heti tammi-helmikuussa. Silloin ei ole muutakaan tekemistä ja vähiten aktiviteettetä tai muita kilpailevia festareita. Ilmoittaudun heti mukaan.

Esiintyjiksi pelkkiä jazzorkestereita. Ei mitään Porin kamaa vaan aitoja, oikeita rytmiyhtyeitä, free muusikoita ja swingaajia, jotka vannovat tinkimättömästi aidon musiikin nimeen. Jos tauti leviää, esiintymispaikkoja voi olla useita ympäri laivan. Tai jos se on pienimuotoisempaa, yhteen laivaklubiin koko touhu. Nuoria alottelevia muusikoita peliin. Sielua fyffen sijaan.

Uskon, että muutama sata löytyy kättelyssä. Sarpilat, Aaltoset, Pohjolat sun muut Björkenheimit lavalle nuorten kanssa. Jamia jamin perään. Sekoitettuja kokoonpanoja.

Hei Jazzliitto, onko siellä ketään ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti