lauantai 29. tammikuuta 2011

Ammatti

Miksi haluat isona ? Aika iso kysmys kymppivuotiaalle, mutta ei mahdotonton. Kirurgiksi. Jääkiekkoilijaksi. Opettajaksi.

Koska olen jo iso, en kait voi enää voi passailla. Nyt pitäisi pystyä vastaamaan. Ainoa oikea vastaus on: en tiedä. Ehkä johonkin kansainväliseen hommaan. Tai konsulentti tai jotain aivan tavallista duunia iilman mitään vastuuta. Haluaisin kokeilla joitakin ammatteja. Johtaa jotain alan yritystä. Jotain täysin uutta alaa. Lemppaavat sitten pois, jos en pärjää. Tai kunnan saneeraajana olisin hyvä. Sisäpiiriläinen. Tiedän aika paljon. Tai sitten musiikkiarvostelija. Se olisi varmaankin sopiva ammatti. Olen ylikriitinen, itsepäinen ja oman tien kulkija.

Mutta kun kymmenvuotias kysyy, ei kait voi muuta kun pitää pokan. Varmasti monet seuraavat isän tai äidin uraa. Tai lähtevät omille teille.
Pakko luovuttaa. Tulevaisuudessa voinee kokeilla monia aloja. Itse olen yhden pitkän uran kulkija. Jonkillainen ammattilainen. Voi kait sanoa yksi parhaista. Meitä kun on niin vähän.

Mutta jos palataan teemaan. Mitä haluat isona ? Nämä kaikki ovat jotain muuta. Halu kasvaa iän mukana. Halusin iskelmälaulajaksi, taiteilijakai ja kv- tyypiksi. Voiko sitä selvemmin sanoa ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti