torstai 27. tammikuuta 2011

Ketjureaktio

Ostin verhot. Sain halvalla. Kympillä. Tästä keroin jo aiemmin. Verhot ovat sävyltään vaalean vihreät. Hetken kuluttua huomasin, että olkkarissa oli pieni väriristiriita. Viininpunaiset matot ! Menin samaiseen Anttilaan ja löysin maton, joka oli halpa ja uskoin sen sopivan verhoihin. Toinen vihertävä matto oli vielä halvempi, mutta kirjava. Ostin ensimmäisen.

Kun levitin maton, huomasin uuden värisävyongelman. Matto oli likaisen vihreä ja verhot vaalean vihreät. Päätin heti palata kauppaan ja ostaa myös halvemman maton. Halusin pelastaa tilanteen. Menin kauppaan ja ostin maton. En ostanut aivan halpaa, vaan hieman kalliimman, mutta ilman kuvioita. Vein kotiin ja se oli hyvä.

Huomasin kuitenkin, että viininpunaiset sohvat olivat jollakin tavoin väärän väriset. Ajattelin mennä huonekaluliikkeeseen katsomaan, olisiko jotain vihreän sävyistä sohvaryhmää. Menin liikkeeseen ja löysin sopivan sohvaryhmän. Loppuunmyynnissä oleva sohvaryhmä oli kohtuullisen edullinen. Pienen harkinnan jälkeen ostin sohvat.

Kun huonekaluryhmää tuotiin kotiini, tajusin pienen ongelman. En mitannut sohvaryhmän kokoa. Kriisi oli väistämätön. Sohvaryhmä oli liian suuri. Päätin rauhoittua ja miettiä rauhassa.

Kävin kovaa jaakobinpainia itseni kanssa ja menin nettiin asuntoja katselemaan. Löysin sopivan asunnon ja tein kaupat. Ainoa pulma oli se, että uusi asuntoni oli eri kaupungissa. Sohvat sopivat hienosti uuteen olohuoneeseen. Matot sopivat hyvin sohviin. Verhot sopivat kokonaisuuteen, mutta asuin kaukana työpaikasta.

Aloin hakea uutta duunia. Päätin tarttua uusiin haasteisiin ja vaihdoin alaa. Sain hieman vähemmän liksaa, mutta toisaalta työstä johtuvasta matkustelusta sain lisäliksaa. Jouduin kuitenkin ostamaan uuden auton, koska vanha oli jo ehtoopuolella. Uudelleen pankkiin ja lisää lainaa. Koska perhe-elämä oli aika kovilla, päätin erota. Romppeista päästiin sopuun ja minulle jäivät vihreät huonekalut, asunto ja auto.

Hei. Kelataanpas nyt taaksepäin. Eihän se noin mennyt !

Ostin toisen maton ja se oli hyvä. Huomasin pienen väriristiriidan, mutta päätin kestä kivun. Vein vanhat viininpunaiset matot yläkertaan toisen lastenhuoneen sängyn alle. Ajattelin ottaa viininpunaiset verhot ja matot taas syksyllä käyttöön. Sitäpaitsi asunto on kiva, autolla on ajettu alle 40 tuhatta, lisäksi asun yksin. Mikä helpotus. Rahaa meni yhteensä 87 €. Sillä sain uudet verhot ja kaksi isoa mattoa. Uusi keväinen ilme pikkurahalla. Mutta kuten sanottu joskus hyvä tarina on hyvä, riippumatta siitä, onko se totta.

Kokeilin vain miten ketjureaktio toimisi. Ihan loppumattomasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti