torstai 27. tammikuuta 2011

Maailman ohuin kirja

Silloin tällöin kerrotaan vitsiä maailman ohuimmista kirjoista. Itse olen kuullut seuraavan version: Mitkä ovat maailman kolme ohuinta kirjaa ?
Kolmanneksi ohuin on englantilaisen keittiön herkut. Toiseksi ohuin on Italian armeijan saavutukset toisessa maailmansodassa. Ohuin kirja on saksalaista sotilashuumoria.

Samalla kaavalla voi kehitellä muita humoristisia juttuja eri kansoista, ihmisryhmistä tai jopa yksittäisistä ihmisistä. Vaikka jälkimmäisen kanssa kannattaa olla varovainen, ettei saa ikuisia vihamiehiä. Yritän tässä heittää joitakin uusia ohuita kirjoja.

Mitkä ovat Suomen ohuimmat kirjat ? Kolmantena on suomalaisen smalltalkin helmiä, Toisena Hiihtoliiton selvitys hiihtäjien dopingista. Suomen ohuin kirja on kansanedustajien vaalirahat.

Mitkä ovat turkulaisten ohuimmat kirjat ? Kolmantena Suomen kielioppi, toisena turkulaisen jääkiekon pelikirja, ekana turkulainen sillanrakennustaito.

Entäs perustampereen vastaavat ? Kolmanneksi ohuin kirja on tamperelaiset ministerit kautta aikojen, toisena Tampereen keskustan polkupyöräreitit ja ekana manselainen rakkaussanasto.

Helpoimmin tämän vitsin vääntää tietysti ruotsalaisista. Ruotsin kolmanneksi ohuin kirja on kuningas Kaarle Kustaan keskustelut vaimo Silvian kanssa viime vuonna. Toiseksi ohuin on rannikkovartioston sukellusvenehavainnot. Ykkösenä ja ohuinpana ruotsalaiskirjana on kaksi opusta. Ruotsalaiset mäkihyppysankarit ja poliisin selvittämät rikokset 2000-luvulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti