maanantai 13. joulukuuta 2010

Tabletti

Niin, sain koekäyttöön tabletin eli Applen iPadin. En kuitenkaan onnistunut kirjoittamaa tätä tekstiä. Otsikon sain onnistumaan, mutten päässyt tekstialueelle. Joku varmaankin osaa neuvoa aikanaan. Joka tapauksessa oli kivaa päästä pankkiin ja nettiin. Musiikkia, kuvia ja kaikenlaista muuta voi latailla.

Huomaan, jotain kuitenkin tapahtuneen elämässäni. Minulla ei ole kiinnostusta (aikaa) surffailla netissä. Minulle tulee tunne, että aika kuluu hukkaan. Jokin sisäinen tunne ohjaa tekemään tiettyjä asioita. Pitää saada jotain aikaan. Kotiasioita, jotka on tehtävä, jotta kotona olisi kivaa. Työjuttuja, jotta työt suuntautuisivat ainakin jossakin määrin haluttuun (?) suuntaan. Yhteys läheisiin ihmisiin, joista saa elinvoimaa. Sitten vielä tämä maalaaminen, josta on tullut uusin elämän tarkoitus, edellisten lisäksi. Tästä puuttuu yksi asia. Se on joutenolo, viihde. Rentoutuminen. Se tarkoittaa huolettomuuttaa, lepoa, tavoitteettomuutta, akkujen lataamista.

Lainasin kirjastosta Chris Cornellia ja Arcade Fireä (toki myös veteraaneja). Lainasin kolmannen Larssonin. Teen sudokuja paperilla. Katselen ruokaohjeita lehdistä ja keittokirjasta. Katson elokuvia TV:stä. Tiedän, että se kaikki on myös netissä. Joku jarruttaa sisälläni. Se on vapauden tunne. Oman elämän hallinta. Olen töissä tuntikausia koneen ääressä. Tietokone merkitsee työtä, tietokone merkitsee aikasyöppöä. Vapaa-aikanani haluan tehdä omia asioitani.

En nielaise tablettia. Ehkä se nielaisee minut joku päivä. Olen vanhanaikainen. Haluan olla. Onko se parempaa elämää ?

1 kommentti: