maanantai 27. joulukuuta 2010

Auervaara

Pikku-uutinen päivän Hesarissa. Mies huijasi naisia. Sai reilun vuoden vankeutta ja joutuu korvaamaan 43.000 euroa naisille.

Olen joskus aiemmin ottanut kantaa näihin vankeustuomioihin. Otan taas uudelleen. Kun 20-vuotias mies huijaa kahdeksalta naiselta rahaa, puhelimia, auton jne, on hän kiistämättä huijari. Siitä ei ole epäilystä. Naiset ovat varmasti olleet hyväuskoisia. Uutisen mukaan seurustelukumppaneita tai läheisiä ystäviä. Heillä on myös oikeus korvaukseen.

Pulma on mielestäni tämä vuoden täyshoito vankilassa. Paraneeko rikoksen tehnyt vankilassa ? Muuttaako hän tapansa ja katuu tekoaan ? Epäilen. Luultavampaa on, että mies on katkera, velkainen ja umpikujassa. Ennustan, että rikolliset taipumukset lisääntyvät. Hän ottaa virheistään oppia ja alkaa luukuttaa kunnolla.

Rangaistuksen pitäisi olla työvelvollisuus, jolla korvataan menetettyjä rahoja. Hikeä ja vaivaa, jolla paikataan muiden menetyksiä.

Nyt yhteiskunta maksaa eristämisestä kymmeniä tuhansia ja saa valmiiksi yhteiskuntavastaisen (ellei ole ollut, vankilan jälkeen taatusti on) kansalaisen. Jos kaveri jatkaa samoilla linjoilla läpi elämän, kustannukset ovat vähintää kuusinumeroinen ellei seitsennumeroinen luku. Eikö siellä oikeuuspuolen lainsäätäjissä ole yhtään tavallista, maalaisjärkistä taatelintallaajaa ? Minä en halua maksaa verorahoillani näiden auervaarojen vankilassaoloa. Tuotantoon, tekemään hyödyllistä.

Yhteiskunnasta pitää otta säilöön vaarallisia henkilöitä, jotka vahingoittavat muita. Väkivaltaisia henkilöitä, rattijuoppoja, taparikollisia. Talousrikolliset ja huijarit hommiin. Joku on keksinyt, että vangit pitää päästää lomalle, jott´eivät muutu "seinähulluiksi". Voisiko tämä sama "ajatuksen virtaava Tonava" keksiä myös työpalvelun, jolla korvataan menetyksiä ?

Tiedän kyllä yhdyskuntapalvelun, jolla hoidellaan pääosin rattijuoppojen rangaistuksia. Mutta entäs jos tästä em. rikoksesta nuori mies saisi tehdä työtä 2 vuotta ja korvata sillä menetykset.
Hyöty 43.000 € annettaisiin uhreille. Saisi asua kyllä kotonaan tai missä haluaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti