keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Joulun toimet

Kävin ostamassa kuusen Peltsun aukiolta. Maksoin tinkaamisen jälkeen 35 ekeä., moisesta rupposesta. (Ensi vuonna menen vanhan sähkölinjan aukolle ja sahaan itse.)

Vein matot ulos. Kaikki matot, yhteensä 9. Luuttusin ylä ja alakerran lattiat. Tamppasin matot lumessa. Laitoin kaikkien sänkyjen liinavaatteet pesuun. Kaksi koneellista. Laitoin puhtaat liinavaatteet sänkyihin. Paistoin samalla kaksi joululimppua.

Helv-nen homma ! Kuka tästä voi pitää ? Ei tullut edes hyvä mieli. Laulussa sanotaan "oispa joulu ainainen". Laitan vielä lahjat lahjapaperiin. Aamulla laitan kinkun uuniin. En ole koskaan pitänyt tästä tohelluksesta.

Paras jouluni on ollut Saimaalla luokkakaverini Kalen mökillä. Taidettiin olla vajaa parikymppisiä. Lunta oli armottomasti ja pakkasta niinkuin nyt. Puiden pilkkominen, saunan ja mökin lämmittäminen ja ruoanlaitto vievät tuntien työn. Mutta se rauha ja tyyneys. Tekemisessä oli joku tarkoitus.

Nykyisen joulun tarkoitus on kulutus. Kotimarkkinoiden pitää vetää. Saadaan tuotanto rullaamaan. Olen sen koneiston pieni ratas. Ei ole vaikeaa arvata, miksi joulut ovat niin kosteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti