sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Kaalilaatikko

Nyt se onnistui. Siis kaalilaatikko. Periaatteessa tein aivan samoin kuin ennenkin. Jotenkin vain naksahti oikein. Eikä maksa juuri mitään.

Pieni kaalinpää silputaan pieneksi. Paistellaan kaalia kattilassa öljyssä vartin verran ja sekoitellaan, ettei pala pohjaan. Lisätään pari sipulia silputtuna ja paketti sika-nauta jauhelihaa (400gr). Kun jauheliha on ruskistunut, lisätään 3 desiä vettä, merisuolaa, pippuria, meiramia, reilu desi puuroriisiä ja pari ruokalusikallista siirappia. Annetaan porista ja sekoittua hyvin. Kaadetaan vuokaan. Reiluun desiin kuumaa vettä liotetaan lihaliemikuutio ja kaadetaan seoksen päälle. Paistetaan uunissa 200 asteessa tunnin verran. Pinnalla on hieman mustunutta kerrosta. Pudotetaan lämpö sataseen ja lisätään muutamia voinokareita. Annetaan muhia ja rasvautua puoli tuntia.

Taivaallisen hyvää. Parasta mitä olen tehnyt koskaan. En tiedä miten sitä voisi enää parantaa. Täyskymppi tai sanotaan ysi puoli, niin jää vielä jotain haastetta tulevaisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti