perjantai 17. joulukuuta 2010

Perjantain iltapala

Olin glögitilaisuudessa, isäntänä. Ts. kutsuin vieraat. Tarjolla oli kahvia ja teetä. Torttuja, juustoja, pipareita, voileipiä. Tietysti myös glögiä. Siis standardikattaus.

Siksi iltapala jäi miettimättä. Eipä ole paljon tarviskaan. Koska maha pullottaa uusista ja entisistä tarjoiluista. Kuitenkin jotain on mukavaa mutustella.

Jääkaapissa oli mätiesanssia. Paahdetaan 4 paahtoleipäpalaa. Kahden leivän päälle margariinia, majoneesia, juustoa (tavallista edamia) ja mätiä tai vaikka mätitahnaa (voi säveltää myös vaikka tunaa, savukalaa, kurkkua tai suolakurkkua, jos tykkää). Kahden leivän päälle sama eri järjestyksessä. Painetaan kaksi erilaista leipää vastakkain. Leikataan kolmioleiviksi.
Saadaan neljä suolaista kolmioleipää.

Nautitaan koht´siltään ja tuloksena armoton jano. Tackar och påkkar.

3 kommenttia:

  1. Esim. Anttilassa olevassa K-marketissa on myynnissä mätiä, joka ei ole aitoa, vaan jostain muusta tehtyä keinotekoista mätiä. Siitä nimitys mätiesanssi.

    VastaaPoista
  2. Teen sellaista, jossa paahtoleivät paistetaan pannulla voissa, päälle asetellaan mössö, jossa on majoneesia, sipulia, mätiä ja katkarapuja. Leipiä ei laiteta päällekkäin, se ei onnistuisi kun päällä olevaa herkkua on niin paljon.

    VastaaPoista