perjantai 31. joulukuuta 2010

Loma

Tänään se ihanuus alkaa. Jään lomalle. Palaan verstaalle ensi perjantaina. Lähes viikko lomalla. Mitähän oikein keksisin ?


Koulut ovat lomalla kolme viikkoa. Olen aiemmin lomaillut jouluntienoolla pari viikkoa. Nyt lyhyesti ja tehostetusti. Kesällä työstä irtautumiseen menee yleensä n. 2 viikkoa. Nyt siihen ei ole varaa. Työstä on irtauduttava yhdessä yössä.


Viime yönä aloitin vieroituksen. menin puoli yhdeksältä pehkuihin (loistava vanha ilmaisu, tulee ihan oljet mieleen) ja heränsi hieman yli yksi. Katselin telkkua (Topkapi) ja luin kirjaa (Larsson) ja menin koisimaan taas puoli neljä. Heräsin varttia yli seitsemän. Olo on ollut selvästi rennon unelias. Melkein kuin lomafiilis.


Mikä sitten on lomafiilis ? Silloin ihmisen tarkoituksena ei ole tuottaa tärkeitä asioita palkkaa vastaan. Sen sijaan ihmisen on tarkoitus olla vapaalla täydellä liksalla. Syljeskellä kattoon, ajatella suuria, liikkua jalat irti maasta. Nauttia elämästä, ilman että lumous särkyy herätyskellon soittoon.


Syy miksi jauhan tätä asiaa on lyhyt lomani. Yritän ottaa kahden viikon ilon irti kuudessa päivässä. Käytössä on vain 42,6 % lomaa. Vastaavasti tiivistän fiiliksiä samalla kertoimella eli 6 suhteessa 14. Levon pitää olla yli kaksinkertainen, samoin hyvänolontunteiden.


Viikon kuluttua tiedetään olenko onnistunut tiivispakettilomassani. Jos olen, aion patentoida keksintöni. Aion myös kokeilla tiivistettyä lomaani kesällä. Viiden viikon tiivisloma on oikeastaan 11,6 viikkoa eli 81 päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti