perjantai 31. joulukuuta 2010

Kolibri ja pingviinit



Tällä otsikolla lähdetään kahvila Valon näyttelyyn maanantaina. Esillä on kuusi työtä. Kolme laastarisarjan työtä, yksi kolibri (yllä), yksi pingviinipari ja yksi "vettä" niminen työ. Aika vähän, kun vertaa Peltsun kirjaston näyttelyyn ja 15 tekeleeseen. Toivottavsti laatu korvaa määrän. Näyttely komistaa Valon seiniä tammikuun.


Näissä töissä on kyse luonnon tulevaisuudesta. Kuvan taulussa taustalla sulavat jäävuoret. Kuvan etuosassa kukkivat tulppaanit ja täysin maisemaan kuulumaton lintu, kolibri, lentelee. Näillä töillä haluan tuoda mielikuvia, mitä voi tulevaisuudessa tapahtua. Luonto muuttuu ja ihminen saa näitä muutoksia aikaan. Laastarisarjassa luontoa paikataan. Ruma laastari rikkoo kuvien harmoniaa. Keskellä oleva punamusta viiva on kuin maiseman jakava haava.


Samaa teema jatkan helmikuussa Peltsun näyttelyssä. Kuitenkin aivan uusilla töillä.


Kaikki teokset ei ole kuitenkaan vielä valmiina. Yritän taiteilla vielä hieman isojen töiden reunoja, kun ne ovat vielä ja ilman kehyksiä. Kehyksiä ei ole tarkoitus laittaakaan, mutta heiman väriä pintaan. Pientä kihelmöintiä tulee kuljetuksesta. Kaikki työt eivät mahdu pikkupösöön kerralla. Sain juuri ja juuri kolibrin mahtumaan kehystämöstä kotiin.


Otin kuvan tästä kolibrista puhelimella aamusella. Huoneen lamppu heijastaa valoa, mutta kuva saa kelvata. Kuvat muista töistä ovat vielä huonompia. Näillä mennään, sanoi jääkiekkokoutsi

2 kommenttia:

  1. Jee! Hienot valinnat! Paa vielä kuva pingviineistä (eläkä ota tästä lomastressiä). Polvivammainen työmuurahainen on naulittuna konttoriin, mutta hengessä ollaan mukana!

    -minttu

    VastaaPoista
  2. Menee ensi viikolle, kun netti ei toimi.

    VastaaPoista