lauantai 4. joulukuuta 2010

Itsenäisyys

Koska olen Karjalasta eli Etelä-Karjalasta, ja vanhempani osin rajan takaan, olen itsenäisyyspäivänä erityisen patriootti. Nyt se ilmenee siten, että teen Karjalanpaistia (onnistuin viimeinkin saamaan tarjouksesta 700gr pakkauksen karjalanpaistilihat Citymarketista 2,99 € . Paikallisesta K-Marketista tarjous on aina loppu ???) ja Karjalanpiirakoita munavoilla. Sitten huudan kolme kertaa "Karjala takaisin (sinne missä se nytkin on )" ja sen kaiken jälkeen nostamme koko porukalla maljan itsenäisyydelle. (No, nyt tuli mieleen, etten ole ostanut kuoharia Itsenäisyydelle).

Itsenäisyydelle nostan maljan ilolla. Olen itsenäinen ihminen. Se on suuri muutos menneeseen.
Iloitsen myös itsenäisestä maasta. Vaikka kenkuttaa aina mitalien saajat: lääkärit, lakimiehet ja papit. Heitä on eniten itsenäisyyden takaajina. Tietysti poislukien poliitikot. No, ehkä he ovat tehneet paljon enemmän isänmaalle kuin me tavalliset taatelintallaajat.

Minäkin sain kerran mitalin. Ammattijärjestö KTV muisti pitkäaikaista jäsenmaksujen maksajaa. No, mutta muutaman vuoden jälkeen, juuri kun olisin saanut vapaajäsenyyden, he sulautuivat JHL:ksi ja lopettivat vapaajäsenyyden. Erosin heti (Olenkohan helposti eroavaa lajia). Nyt kuulun Loimaan kassaan. Sieltä ei mitaleja jaella.

Sanon kuitenkin yhden asian. Ne, jotka päättivät aikoinaan pääomaveron asettamisesta 28 prosenttiin saivat aikaan sen, että tavalliset veronmaksajat maksavat suuremman osan verotuottoamme. Suurituloiset (joilla on mahdollista kikkailla) siirtävät tulonsa pääomatuloihin ja välttävät veroprogression. Tämä ei ole isänmaallinen teko vaan päinvastoin . Ne, joilla olisi varallisuutta ja tuloja maksaa veroja pääsevät helpommalla. Se on väärin. Se on epäoikeudenmukaista. Kuitenkin nämä henkilöt saavat prenikoita ja kunniaa suurituloiset vielä enemmän. Nykyisin kukaan ei välitä. Samat Erkot ja Wahlroosit saavat myös itsenäisyyspäivänä prenikoita rintaan. Kun julkisuudessa usein puhutaan nippeliepäoikeudenmukaisuuksista (wow mikä sana). Pitäisi puhua oikeista asioista. Miljardien asioista.Se ei kiinnosta mediaa. Se on tylsää, se on persoonatonta. Minusta se on oikeaa politiikkaa, joka puuttuu tämän päivän tositv;stä.

Olen silti itsenäinen ja maksan näiden miljonäärien puolesta veroja. Karjalasta en halua enää maksaa lisää.

Lopuksi totean, että nyt saa tämä smpläinen valitus loppua. Lähden nukkumaan ja aamulla lenkille, koska olen itsenäinen.

1 kommentti:

  1. Kuka niitä mitaleja haluaa? Oikeasti. Niitä annetaan hautaan kaatuville pönöttäjille.

    VastaaPoista