perjantai 3. joulukuuta 2010

Perjantain iltapala

Tänään olin todella laiska. Tai oikeastaan ahkera. Miten sen nyt ottaa. Maalasin kuutisen tuntia. Iltapalan suhteen olin laiska. Kävin Wigrenin makkaratehtaalla ja ostin perinteiset: ohutlenkkiä ja nakkeja.

Mutta, koska olen ollut laiska, aion kokeilla sunnuntailounaalla mustaherukkapannacottaa.
Tämä on oma sävellys kaupan ohjeesta. Mutta olen myös syönyt tätä Vammalan (onkohan se Sastamala)ammattioppilaitoksessa ja oli hyvää. Oli HYVÄÄ !

Siis pari ruokalusikallista mustaherukkahilloa sekoitetaan desiin sekamehua. Kiehautetaan ja lisätään hyytelösokeria. Seos jäähtymään vaikka ulos. Desiin maitoa ja pariin desiin kermaa sekoitetaan 2 ruokalusikallista vaniljasokeria. Kiehautetaan. Liivatelehti pehmennetään kylmässä vedessä ja sekoitetaan maito-kermaseokseen. Kylmään.
Asetellaan korkeareunaisen juomalasiin tai jälkiruokalasiin pohjalle kerma-maito hyydyke puoliväliin ja päälle mustaherukkahyydyke. Vielä hetkeksi jääkaappiin lepäämään. Päälle vaikka kirjavaaia nonparelleja

Tämä on herkkua. Jee !

1 kommentti:

  1. Pelkään liivatelehteä, joten en tee mitään, mihin sitä tarvitaan.

    VastaaPoista