lauantai 4. tammikuuta 2014

UMK

Uuden musiikin kilpailu eli euroviisukarsinnat ovat maailman musiikkituotannossa sijalla viisimiljoonaaneljäsataayhdeksänkymmentäkolmetuhattakaksisataaneljäkymmentäkahdeksan (5.493.248) Sen sijaan tuomariston sijoitus on kolmesataakuusikymmentäseitsemäntuhattakahdeksansataaneljäkymmentäkaksi (367.842.).

Musiikin maailmassa tämä on merkittävä saavutus, koska musiikkia on tuotettu aikojen kuluessa kaksi miljardia kappaletta ja musiikkikilpailujakin on yhteensä noin kuusi miljoonaa.

Tuomariston sijoitus tuomaristolistassa on sen sijaan kovin vaatimaton. Tuomaristolistassa on kolmesataakuusikymmentäkahdeksantuhatta Osanottajaa, joten UMK: n tuomaristo on aikamoista peräpään pohjaporukkaa. Heillä on mukavia, suomalaiselle musiikkituomaristolle sopivia kommentteja. Onneksi he eivät ole omassa musiikkituotannossaan paljoakaan kovempaa tasoa kuin esiintyjät. Muutoinhan he kommentoisivat esiintyjät maanrakoon.

Kaikenkaikkiaan mukavaa viihdeohjelmaa, jota katsoo varmasti ainakin kolme katsojaa jokaisessa maalaiskylässä tai ainakin niissä kylissä, joista esiintyjät tulevat.

Jos jotain kommenttia voisi sanoa tuomariston suuntaan, niin voisi kiinnittää huomiota kommenttien sijaan tuomareiden ulkoasuun. Silloin tylsien kommenttien sijaan katselijat voisivat tuijotella erikoisia asuja ja viihtyä kanavalla.

Kaikenkaikkiaan tuttu ja turvallinen kotimainen musiikkiohjelma. Ehdottomasti annan pisteitä valaistuksesta kahdeksan pistettä, lavastuksesta neljä pistettä, esiintyjistä kolme pistettä ja yksi piste lopputeksteistä.

Onkohan tämä joku suomalaisen musiikintekijöiden terapiaohjelma ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti