torstai 23. tammikuuta 2014

Rakka ja Fredator



Telakan jazzillassa soittelivat keskiviikkoiltana Rakka ja Fredator feat. Severi Pyysalo. Yleisöäkin oli paikalla hieman yli sata, jos pitäisi veikata. Alakuvassa Fredator.

Rakka on tampereisten muusikoiden bändi. Levyunjulkistamistilaisuudesta oli kyse. Kappaleet olivat pääosin mKosketinsoittaja, haitaristi Kusti Vuorisen käsialaa. Foneissa Masa Orpana, trumpetti Tommi Kolunen ja rytmiryhmässä vakuuttavat basisti Ville Rauhala ja rummuissa Janne Tuomi. Orientaaliset tunnelmat olivat oikein onnistuneita. En tiedä onko Kusti vuorinen käynyt polkupyörällä Tunisiassa, mutta arabimaustesta musiikkia kuultiin paljon. Ei ehkä ruytmiikaltaa vaan pikemminkin melodioiden osalta. Tai oikeastaan musiikki oli viisikymmentäluvun kaukokaipuista stemmaa. Molempian maailmansotien jälkeen kevyen musiikin saralla suuntauduttiin kaukomaille, jotta sotamuistot unohtuisivat. Lisäksi jenkeissä lukuisat jazzmuusikot suuntautuivat islamin suuntaan. Hienoa soittoa, hallittua ja harkittyua. Ehkä pienenä miinuksena pakkasaika joka jäädyttää jazziakin.

Fredatos on rumpali Jussi Fredriksonin bändi. Vibrafonissa vieraili maerto Severi Pyysalo, joka korvasi Panu Savolaista. Ja hyvin Pyysalo musisoihin. Ehkäpä parasta tämän kokoonpanon soitannassa. Trumpetissa Jorma Kalevi Louhivuori, Fonit Joakim Berghäll, Bassossa Eero Tikkanen (yleensä Tikkanen, mutta nyt oli kyllä joku muu) ja rummuissa Fredator. Valtavasti taitoa oli lavalla. Biisit olivat kiitollisesti monipuolisia. Pyysalo veteli hienoja sooloja . Tykkään myös Louhuvuoren coolista trumpettiäänestä. Mainio bändi kerta kaikkiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti