perjantai 31. tammikuuta 2014

Kalleimmat talviolympialaiset

Sotshin olympilaiset ovat kaikkien aikojen kalleimmat talviolympialaiset. Syykin on selvä. Lomaparatiisina tunnettu Sotshi tarvitsee lunta. Presidentti Putin ei jäänyt ihmettelemään vaan rakennutti miljoona junavaunua, joilla rahdataan ikijäätä Siperiasta kisapaikoille. Kisojen jälkeen vaunut muutetaan tavallisiksi junavaunuiksi, joilla tuodaan kiinalaisia turisteja talvella hiihtämään ja kesällä vesihiihtämään lomakeskukseen. Tunnettu tosiasiahan on, että kun Jahve jakoi maat Bulgarian ja Romanian rannikoille tuli hienoa hiekkaa. Vastaavasti Mustan meren toiselle rannalle Sotshiin jäi vain mukulakiviä. Nyt mukulakivistä on rakennettu vuoria, joitä päällystetään Siperian ikiroudalla.

Tästä innostuneena Kanarian saarten Teneriffa hakee seuraavia talviolympilaisia. Teide-vuoren jyrkillä rinteillä saavat hyvää kyytiä pujottelijat ja syöksylaskijat. Tarkoituksena on uittaa jäätä ja lunta Grönlannista tai Antarktikselta Kanarialle. Suomalainen laivayhtiö Arctic Shipping on voittanut kuljetuskilpailun ja aikoon rakennuttaa tarkoitusta varten jäänmurtaja-armadan. Isolla määrällä laivoja saataisiin kerralla hinattua Uudenmaan kokoinen jäätikkö Kanarialle. Tunnettu tosiasiahan on, että ilmaston lämpememisen seurauksena sekä etelä- että pohjoisnavoilta lohkeilee valtavia jäälohkareita. Kyse on jään hyötykäytöstä.

Suomen hallituksessa Arctic Shippingin menestys ja jäänmurtajien rakentaminen on aiheuttanut kovaa kissanhännänvetoa. Ympäristöministeri Niinistö ja valtion omistuksista vastaava ministeri Haavisto vastustavat hanketta, koska aluksia voidaan myöhemmin käyttää pohjoisen reitin avaamiseen. Pää- ja valtiovarainministeri Jyrki Urpilainen-Katainen kannattaa hanketta, jollei siihen tarvita lisää velanottoa. Saman puolueen valtionvarain pääministeri Jutta Katainen-Urpilainen kannattaa myös hanketta, mikäli se tehdään velkarahalla. Kulttuuri- ja jalkapalloministeri Arhinmäki vaatii, että jäätä on rahdattava valtion tuella Brasiliaan jalkapallon MM-kisoihin. Jalkapallo-otteluissa helteisinä pelipäivinä kentän laidalla on ämpäri, jossa on jääpaloja ja vettä. Pelaajat voivat virkistäytyä. Arhinmäki muistuttaa, että hän vastustaa Guggenheim-museon rahoittamista valtion varoista. Työministeri Ihalainen haluaa erityisesti kiinnittää työmarkkinajärjestöjen huomiota työllisyyteen. Nyt tarvitaan lisää käsiä tekemään hoitotöitä ja tekemätöntä työtä. Puolustusministeri (nyt en muista nimeä, mutta se rillipäinen ruotsalainen heppu) haluaa ostaa panssarilaivoja, joilla voidaan hyvin tuoda kesäisin jääpaloja terasseille. Kuntaministeri Virkkunen vakuuttaa, ettei ole pakenemassa kuntauudistusta EU:n parlamenttiin. Hänhän ei toteuta mitään kuntauudistusta vaan sen tekevät kunnat itse. Sisäministeri Räsänen ei halua ottaa kantaa lestadiolaissaarnaajien pedofiiliskandaaleihin. Hänen mielestään poliisilla on paljon tekemistä, kun liikkuva poliisi lakkautettiin ja huumepoliisin päällikkö istuu tutkintavankeudessa.

Pitäisikö sitten harkita talviolympilaisten hakemista Lahteen ? Hyvä idea. Katsotaan ensin Sotshin ja Teneriffan kisat ja pistetään sen jälkeen kansalaiskeräys pystyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti