maanantai 20. tammikuuta 2014

Lisää panssarivaunuja !

Suomen puolustusvoimat hankkii sata Leopard 2A6 panssarivaunua Hollannista. Monet lukijamme ovat kyselleet syitä tälle 200 miljoonan euron hankinnalle ? Tässä puolustusvoimien antama selitys jokaiselle kyselijälle:

1. Valtiolta on löytynyt kassakaapin peräosasta pari sataa miljoonaa. Ne pitää kiireesti käyttää johonkin. Pääministeri kysyi ministereiltä mitä niille tehtäisiin. Puolustusministeri Haglund ehti notkeana miehenä ehdottaa ensimmäisenä. Työministeri Ihalainen ehdotti työttömyystöiden lisäämistä. Blääh ! Opetusministeri ehdotti homekoulujen korjaamista. Buuu ! Kauppa-ja teollisuusministeri ehdotti Talvivaaran avaamista uusilla ympäristöinvestoinneilla. Bööö! Ympäristöministeri ehdotti Talvivaaran sulkemista uusilla ympäristöinvestoinneilla. Mööö ! Niinpä Katainen työnsi rahanipun Haglundille ja käski ostaa panssareita.

2. Panssarivaunuja tarvitaan ensi vuonna, koska silloin tulee yhteenotto. Panssarivaunut on tarkoitettu nimenomaan lähitaisteluihin ja erityisesti kohtaamistaisteluihin. Puolustusvoimat on perustellut hankintoja sillä, ettei muuten pärjätä. Vuosina 2004-2006 ostettiin mukavat puolitoistasataa Leopard 2A4-mallista vaunua. Niitä käytetään nykyisin varaosina, joten oikeaan yhteenottoon tarvitaa uudempaa mallia. Minkä maan kanssa kriisi on syntymässä, siitä ei puhuta. Se on sotasalaisuus. Tiettävästi Venäjälle ei uskalleta yrittää, koska Putin uhoilee ja lähettää kaksikymmentätuhatta panssaria rajalle. Ruotsi ei halua yhteenottoa vaan keskustella yhteistyöstä. Norjaa vastaan ei kannata hyökätä sillä silloin sotilasjohto ei pääse enää ilmaiseksi seuraamaan Naton harjoituksia. Jäljelle jää yksi pieni autonominen "maa", joka on oikeasti saari. Panssarit viedään sinne ruotsinlaivalla Turusta ja Helsingistä.

3. Puolustusvoimain komentaja oli hieman juhlimassa Hollannissa lastenlapsien syntymää. Tai ei syntymää vaan raskausilmoitusta. Oikeastaan tietoa kaksosista. No. Hollantilaisen kollegan kanssa käytiin päivällisillä lounailla ja ne olivat kovin kosteita. Jostain kumman syystä hän halusi välttämättä ostaa lastenvaunut. Sitten hän tajusi, että piti ostaa kahdet vaunut. Yhdessä juotiin hieman kuohuviiniä, olutta, Bols-likööriä ja muutamia väkeviäkin taisi mennä. Kukaan ei oikein muista. Päätettiin mennä vaunukauppaa, mutta vakavamielinen tulkki ymmärsi, että ostetaan panssarivaunuja. Kaupassa todettiin, ettei kahta vaunua voi ostaa, sillä vähimmäismäärä oli kaksisataa vaunua. Hilpeällä tuulella ollut porukka päätti ostaa siltä istumalta parisataa lastenvaunua vaikka kyse olikin pnssarivaunuista.

4. Guggenheimista ei näytä tulevan mitään. Valtiolta ei heru rahaa museoon millään tavalla. Nyt nokkelat liikemiehet ovat keksineet perustaa uuden elämyspuiston. Se on panssaripuisto. Rannekkeella voi ajella panssarivaunua ja taistella muita vastaan. Puiston odotetaan keräävän paitsi lapsia, myös aikuisia miehiä, reserviläisiä, lottia ja venäläisiä turisteja. Koska panssarivaunuja ei myydä yksityisille, puolustusvoimat osti ne halpaan hintaan. Ensi vuonna ne ovat jo museokamaa ja niin vanhanaikaisia, että ne myydään elämyspuistoon. Puisto rakennetaan Puuhamaan viereen Tervekoskelle, joka on kivenheiton päässä Parolasta.

5. Kuokkavieraat sunnittelevat ensi itsenäisyyspäiväksi uutta mielenosoitusta ja yhteenottoa poliisin kanssa. Anarkistithan haluavat nujakoida poliisin kanssa sensijaan, että muuttaisivat maailmaa. Poliisi on pyytänyt apua puolustusvoimilta, joka pystyy auttamaan vain mikäli paikalle voi tulla panssarivaunulla. Presidentin pakeilla käynyt poliisipäällikkö sai tingattua maavoimille sata Leopard panssaria. Nykyisin armeijan ja erityisesti maavoimien asevelvolliset eivät halua fyysisiä yhteenottoja ja veren näkeminenkin tekee häijyä. Ratsuväki on liian hempeää väkeä ja Kuokkavieraat kävivät viime juhlissa jopa hevosten kimppuun. Panssarivaunussa istuessa ei joudu fyysiseen kontaktiin ja pysyy muutenkin tuntemattomana. Nyt harjoitellaan panssarivaunujen käyttöä Helsingissä Pressan linnan edessä.

6. Panssarivaunut ovat nykysodankäynnissä museokamaa. Sen takia niitä saa nyt markkinoilta halpaan hintaan. Toista ovat ohjukset, ohjustentorjuntaohjukset ja ohjuksentorjuntaohjusten torjuntaohjukset. Ne maksavat kuitenkin parisataa milliä kappale eikä meillä ole siihen varaa. Nyt ostetut panssarivaunut tuunataan. Niihin tulee kromia ja lisäputkia. Stereolaitteet ja kaiuttimet ovat varsinaisia boostereita ja sisältä saa hetkessä kylmää bisseä ja kuumaa pizzaa. Tiettävästi puolustusvoimat on neuvotellut jo useiden vaunuista kiinnostuneiden moottoripyöräkerhojen kanssa. Siellä suunnassa on pätäkkää ja paljon moottoriajoneuvoista kiinnostuneita harrastajia. Lisäksi kilpailevilla moottoripyöräkerhoilla on keskinäistä kilpailua siitä, kenellä on suurin. Eikun kuka on suurin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti