keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Kauniaisessa tyytyväisimmät asukkaat

Kuntalaisten tyytyväisyyttä/tyytymättömyyttä kuntien palveluihin on tutkittu. Suomen tyytyväisimmät ihmiset asuvat Kauniaisissa. Naantalissa ja Pirkkalassa on myös tyytyväisiä ihmisiä. Kaikkiaan 75 kunnan tai kaupungin joukossa perää pitää Akaa. Heikoilla olivat myös Mäntsälä, Savonlinna ja Salo. Tyytyväisissä kunnissa kunnanvirastoissa tarjotaan kuohujuomaa asiakkaille kunnantalon aulassa, kirjastoissa ja palvelutaloissa. Tyytymättämissä kunnissa ihmiset joutuvat vastailemaan tyytyväisyyskyselyihin, jos eksyvät edellä mainittuihin paikkoihin. Kuka sellaista kestää.

Tutkimuksen johtopäätöksenä oli, että isojen kaupunkien ympäristökuntien asukkaat ovat tyytyväisiä palveluihin. Hyvä niin. Ehdotankin, että Helsingin asukkaat muuttavat Kauniaisiin. Vastaavasti tamperelaiset muuttavat Pirkkalaan ja turkulaiset Naantaliin. Silloin isompia kuntaliitoksia ei tarvita ja kaikilla on hyvä olla. Kun Kauniaisissa tulee jatkossa olemaan puoli miljoonaa tyytyväistä kuntalaista ja Pirkkalassa parisataatuhatta, kaikki on hyvin. Uutta kuntauudistusta ei tarvita, sotepalvelut voidaan pitää nykyisellään ja kestävyysvajeesta ei kannata edes puhua. Pääministeri saa sulkia hattuunsa ja valtionvarainministerille tulee bonukset. Kannatusluvut nousevat pilviin. Elämä sujuu kuin Strömsjössä. Ei tarvitse katsoa edes telkusta.

Vastaavasti kaikkien muiden kuntien kielteiset ihmiset saatetaan Akaaseen, Mäntsälään ja Savonlinnaan. Silloinhan he ovat omiensa parissa. Suomi jakautuu kahteen osaan, mutta molemmat ovat tyytyväisiä. Tyytyväiset tyytyväisyyteen ja tyytymättömät tyytymättömyyteen. Kaikkein tyytymättämimmät ihmiset palkataan kuntien asiakaspalvelutehtäviin. He osaavat olla tyytymättämille kuntalaisille neutraaleja mentoreita.

Miksei hallitus ole keksinyt tätä aiemmin ? No, minähän tämän taisinkin keksiä !

Ps. Nuoret ovat tyytyväisimpiä Tampereen palveluihin. Onkin totta, että kaupungin klubitarjonta on viime vuosina ollut messevää. Odotettavissa on siis ennennäkemätön nuorten ryntäys Tampereelle. Tervetuloa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti