torstai 23. tammikuuta 2014

Ravintosuositukset

Viimeaikaiset suositukset eri ravintoaineiden nauttimisiesta on julkaistu. Chilin syöntiä tulisi lisätä. Samoin inkiväärin ja valkosipulin käyttöä. Kaali ja erityisesti hapankaali on hyvin suositeltavaa. Peremecejä pitäisi syödä silloin kun ne ovat tarjouksessa (hintahan on aivan ylimitoitettu). Makkaraa suositella syötäväksi mikäli kyseessä on lihaisammat erikoismakkarat. Makkaran kanssa on hyvä syödä myös sinappia ja vaikka jotain valkeaa leipää. Ruisleivän kanssa suositellaan maksamakkaraa ja suolakurkkua. Salaattipuolella suositellaan kaikkea. Kaiken lisänä voi olla kurkkua ja tomaattia. Balsamicoa kannatta käyttää salaatin kanssa, mikäli se on Modenasta. Pizzaa, pastaa, kebebia ja hampurilaisia voi hyvin syödä, jos tekee mieli. Mutta vain, jos ne tekee itse. Kalan osalta kannattaa syödä kotimaista silakkaa, muikkua, kirjolohta, kuhaa ja tietysti ahventa sekä haukea. Jos keksii jotain muuta kivaa, se on myös suoaiteltavaa. Kaikenlainen tiukkapipoisuus lisää terveysriskiä ja pantaa pään ympärillä.

Tässä viimeisimmät Peltolammin ja muun Tampereen ravintotalouden tutkimuslaitoksen omakohtaiset suositukset. Joka toisin väittää, on varmati oikeassa.

Tutkimusten mukaan omia suosituksia käyttää 80 % ruokia syövistä kansalaisista. Ravintotalouden informaatiopolitiikan liikelaitoksen (RIPuli) supsutuksia kannattaa 2 % ja loput soveltavin osin Peltolammin ja muun Tampereen ravintosuosituksia. Muutos viime vuoden tuloksiin verrattuna on Peltolammin osuuden sadan prosentin kasvu. Vai oliko se kaksisataa prossaa ? Vai kenties kolmesataa prosenttia ? No, oli miten oli. Joka tapauksessa vuoteen 2020 mennessä valtaosa suomalaisista kannattaa edellä lueteltuja suosituksia.

Okei, voit syödä sen lörtsyn, jos nyt ehdit aloittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti