perjantai 31. tammikuuta 2014

Poliisiautot maalataan

Poliisiautot maalataan uudelleen. Kysyimme Sisäasiainministeriön poliisiviraston automaalamolta mistä tässä on oikein kysymys ? Koko automaalaamon väki vastasi kysymykseen. Tämä on osa sisäministeriön "Jokainen on tärkeä"-työpaikkademokratiahanketta.

Tane, maalari, 75v.
"Meille tuli sisäministeriön autonhankintaosastolta jotain ylimääräisiä määrärahoja, kun ne ei saanu ostaa uusia autoja. Ajateltiin maalata vanhat uusien autojen näköiseksi. Tää on pitkä projekti, kun autot on päivisin ajossa, töitä tehdään yleensä yöaikaan kahden ja viiden välillä. Viitisen vuotta menee, mutta sittenhän meikäläinen taitaa olla jo eläkkeellä."

Mopsi, edellisen koira, 8v.
"Joku Räsänen toi tänne pöytäkirjan. Se oli sisäasianvaliokunnan äänestyspäätös uusien poliisiautojen väreistä. Niihin tulee vähän kaikkien puolueiden kaikkia värejä sinne tänne. Meikä huiskuttaa hännällä niitä raitoja. Olin ensin harjoittelijana ja nyt sain vakipaikan. Tää on jättiluu mun elämässä".

Virpi, sihteeri, 25v (ei uskois)
"Pojat keksi sellasen kisan. Se kuka maalaa mun makuuni parhaa jeppeauton, pääsee saatille. Siis ihan työmatkasta on vaan kyse. Oon ihan varattu siviilissä. Manu näyttää olevan vahvoilla. Sillä on niin vahvat hauikset. Nosti yhden auton poliiseineen katolleen, kun pohjamaali jäi vetämättä. No, siitä tuli oikeusjuttu poliisien kiusaamisesta. Mutta se nainen, se ministeri, armahti Manun ja nyt se suorittaa yhdyskuntapalvelua täällä. Toivottavasti se voittaa ton maalauskisan. Se on söde."

Manu, yhdyskuntapalvelija (ex-kuntosaliohjaaja), 35v.
"Joku virhe tuli anabolisten stereoiden ja vitamiinien välillä. Maalasin ton auton ihan eri väreillä kun päässä alko jotenkin viiraamaan. Sitten siihen tuli joku miniseri ja sano, että tää on just valiokunnan toiveiden mukainen maalaus. Lopusta en muista mitään. Oonko mä salilla vai putkassa ?"

Aarnio, ex-päällikkö, yli 35v.
"Tää oli mun ideani maalata huumepoliisin autot huomaamattomiksi. KRP vastusti ideaa, koska se tuli meiltä. Jouduin poseen, kun niiden mitta tuli täyteen. Nyt ne on ratsannu meidän autoja ja todennu, että niissä on ollu 750 kg huumeita. Jokainen tajuaa, ettei huumeita voi maalata huomaamattomaksi. Auton voi helposti. Täysin väärin koko pidätys, enkä voi saada tuomiota autojen hävittämises... huumeiden hävittämi.... maalaamisesta. Maalasin samalla oman autoni, kun on näin hyvät vehkeet"

Paatero, pomo, melkein eläkeikä
"Meillä on poliisihallinnossa sellainen virkistysrahasto. Kahvikassastahan se alkoi. Rahaa on kertynyt vuosien varrella useampi tonni. Ei uskallettu jakaa rahoja porukan kesken, ettei jouduta käräjille. Minullakin on niin vähän päiviä elääkkeelle siirtymiseen. Päätettiin tehdä jotain hyvää yhteiskunnalle ja ostettiin ruiskuja. Saatiin maalit erään moottoripyöräporukan sponsoroimana. Jokainen saa maalata omannäköisen poliisiauton. Tämä tapahtuu ihan vapaa-ajalla ja ministerin läsnäollessa. Jostain syystä ne kerholaiset ei maalaa pitkään aikaan pyöriä, kun Kakolaan ei saa tuoda selleihin omaa pyörää. Ne on näitä Aarnion poikia."

Räsänen, ministeri, paras ikä juuri nyt
" Poliisi on ollut kovien paineiden alla monien asioiden takia. Päätettiin kannustustaa poikia maalaamalla uudenväriset autot. Nyt on helppo huomata missä poliisi liikkuu ja onko ne kentällä. Tulee vähän lisää itsetuntoa, kun palkat on säästösyistä jäissä. Aiotaan maalata peltipoliisitkin uusilla väreillä. Se on tosi tylsää työtä. Jököttää paikallaan 7/24. Poliisipartioissa on sentään jotain elämää, ainakin telkun poliisiohjelmissa."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti