sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Suomi voitti nuorten MM-kisat

Ruotsi piti kiekkoa ja hallitsi suvereenisti koko peliä. Näytti siltä kuin miehet olisivat pelanneet poikia vastaan. Ruotsi voitti kaksinkamppailut lähes näytöstyyliin. Suomi onnistui muutamista paikoista tekemään kaksi maalia ja johti ottelua lähes koko ajan. Jatkoerässä Ruotsi jatkoi hallintaa. Välillä ottelun katsominen oli pelkkää piinaa. Paikallaan seisovat suomalaiset olivat ilmeisesti päättäneet keskittyä puolustamiseen. Viimeisenä lukkona oli HPK:n maalivahti Juuse Saros.

Jatkoerä oli tasaisempi ja Rasmus Ristolainen ratkaisi pelin upealla ja röyhkeällä nousulla maalille ja uitti lopuksi kiekon rystyllä längistä sisään.

Valmentaja Karri Kiven uskomaton suoritus. Ensin kaatui Kanada välierissää ja sitten loppuottelussa Ruotsi. Harvoin puolustava joukkue pukee kultaiset mitalit kaulaansa. Kylmäpäinen taktinen peli, jolla harvoin voi voittaa. Nyt se kuitenkin tapahtui.

Kaikkein makoisimmalta voitto tuntuu, kun se tapahtui Malmössä. Ruotsi oli jo puoliksi palkintopallilla, mutta loppuun asti voittoon uskova Suomen joukkue juotti karvasta kalkkia ja kullat ripustettiin suomipoikien kaulaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti