maanantai 13. tammikuuta 2014

Katainen: Suomessa ei hyväksytä epäonnistumisia

Pääministeri Katainen on päättänyt nostaa kissan pöydälle ja puhua suunsa puhtaaksi. Suomessa on negatiivinen asenne eikä epäonnistumisia hyväksytä. Se on aivan totta. Pääministeri puhuu asiaa.

Hallitus on ollut tässäkin asiassa suunnannäyttäjänä. Positiivinen suhtautuminen kaikkiin uudistuksiin on värittänyt hallituksen toimia. Hallitus on uskaltanut epäonnistua kuntauudistuksessa, sote-uudistuksessa, kestävyysvajeessa, eläkeiän korottamisessa, himas-tutkimuksessa, telakkarahoituksessa, Talvivaaran kaivoksessa ja Kevan toimitusjohtajan palkkaeduissa. Tällainen rohkea kokeilu on otettu kansalaisten, ammattijärjestöjen, pankkien ja vakuutuslaitoksien, Greenpeacen ja Nalle Wahlroosin taholta lämpimästi vastaan. Tai ei Wahlroosin. Eikä Greenpeacen. Eikä kansalaisten tai ammattijärjestöjen, pankkien eikä vakuutuslaitosten. Mutta muiden mielestä se on ihan jees.

Keväällä hallituksella on vielä tarkoitus esitellä muutama uudistus, johon suhtaudutaan negatiivisesti eli niissä epäonnistutaan. Siis Suomessa suhtaudutaan negatiivisesti. Hallitus pitää välttämättömänä epäon... negatiivista asennetta...uudistuksia !

No, nyt minäkin jo liityin tähän asenteeseen. Anteeksi ! Nyt sekosin ja epäonnistuin. Se on tietenkin suomalaisten negatiivisen asenteen vika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti