torstai 4. elokuuta 2011

Vauva ulos pelisalista

Päivän tärkein kotimaan uutinen kertoo, että vauva heitettiin ulos Rahiksen pelisalista. Kansa on hämmentynyt. Eikö lapsia enää kunnioiteta ? Onko vauvoista tullut marginaalikansalaisia ? Missä ovat ihmisoikeudet ? Onko YK:Lasten oikeuksiien julistus kuitenkin vain pelkkä paperi ilman käytännön toteutusta ?

Tutkivan journalistiikan toimituskuntamme on saanut selville useita erilaisia versioita tapahtumien kulusta. Emme pysty vahvistamaan niiden oikeellisuutta, mutta joku niistä varmaankin on lähellä totuutta. Julkaisemme nyt kaikki kolme vaihtoehtoa. Lukija päättäköön oman kantansa.

1. Vauva oli aivan hyväkuntoinen tullessaan pelihelvettiin, mutta isä oli hieman jo laitamyötäisessä. Vauva koitti estää isän juopottelun jatkumisen, muttei heikonpana voinut asialle mitään. Lopulta vauva pyysi järjestyksenvalvojat paikalle ja humalainen isä heitettiin uloa. Siinä meni vauva pesuveden mukana. Sen jälkeen raivostunut isä ajoi omalla autolla kotiinsa vauva mukanaan.

2. Isä ja vauva olivat pokeripöydässä aivan rauhallisesti. Sitten vauva alkoi voittamaan ja voitoista ei meinannut tulla loppua. Pöydänhoitaja kutsui peliluolan johtajan paikalle ja vauvalle tehtiin ruumiintarkastus. Mitään ei kuitenkaan löydetty. Vauvan ennenäkemätön voittoputki näytti olevan pelkkää tsäkää. Rahiksen pääjohtajalle soitettiin seuraavaksi ja hän neuvoi heittämään vauvan ulos alaikäisenä. Näin toimittiin ja RAY vältti konkurssin.

3. Jotenkin vauva pääsi livahtamaan portsarin jalkojenvälistä taas kerran sisään. Hänhän oli erään työntekijän lapsi, joka kaipasi kovasti isäänsä. Vauva löysikin helposti isänsä jalan ja tarrautui tähän ennenäkemättömällä sinnikkyydellä. Isä yritti maanitella vauvaa vedoten juuri äsken saamaansa viiden euron palkankorotukseen ja isoon tikkariin, joka ostettaisiin heti lähisiwasta. Vauva ei kuitenkaan hellittänyt. Vauvan äiti teki kolmannen kerran lastensuojeluilmoituksen vauvan tapaamisaikojen muuttamisesta, mutta vauva ei välitttänyt siitä. Vasta Helsingin Rikospoliisin Karhu ryhmä sai vauvan hellittämään esiteltyään uuden uutukaista rynnäkkökivääriä vauvalle. Välittömästi tämän jälkeen vauva heivattiin kadulle, jossa odotteli hänet erossa saama huoltajaäiti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti