tiistai 16. elokuuta 2011

Nesteytys

Nyt en enää jaksa olla hiljaa. Olen katsellut tätä touhua vuosikaudet ja nyt tulen ulos kaapista. Olen niin ärtynyt tästä ilmiöstä (johtuukohan se, että tänään on viimeinen lomapäiväni ?). Se pilaa hienon kuntotreenin. En ymmärrä tätä ilmiötä.

Siis kyse on näistä kuntoilijoiden juomapulloista. Pääosin nuoret, mutta myös vanhempi väki tekee tätä samaa. Ensin hörpätää hiemen pullosta nestettä. Sitten mennään jonkun laitteen tai painojen viereen, vedetään pari kertaa ja sitten päälle hörpärään taas nestettä, ettei tule nestehukkaa. Eihän se voi olla tarpeellista. Ihan kuin ihminen kuivuisi heti koht'siltään. Helv...tti mitä trikookuntoilua ! Ensin pitää tulla hiki, että nestettä alkaa valua ulos kehosta. Ja oikein oikea hiki. Sitten kannattaa tankata. Sitä on karmeaa katsella. Ihan kuin porukka kuolemassa janoon ja kulauttaisi puuttuvan pisaran kehoonsa. Hikoilu on tervettä. Se on normaalia. On upeaa hikoilla. Sen jälkeen voi tankata, jos on tarpee, mutta ehkä vasta treenien jälkeen.

Eilen ryhmä about viisitoistavuotiaita uimareita veteli kevyttä treeniä. Jokaisella oli nestepullo koko ajan vieressä. Siitä hörpittiin enemmän kuin kuntoiltiin. Yksi joi jotain jugurttijuomaa koko ajan, kun polki viisi minuuttia pyörällä. Hallelujaa ! Eihän se minulta ole pois vaikka juovat koko Nässyn tyhjäksi. Se on vaan niin ärsyttävää muotia.

Sainpahan sanottua. Purin siinä myös vuosien patoutuman ulos. Nyt tunnen itseni paremmaksi ihmiseksi. Olen vapaa ! Pienellä äksyilyllä saa hyvän mielen.

Tulin juuri Peltsun ympärihölkältä ja hiki valuu lakkaamatta joka puolelta. Se on terveyden merkki. Olen väsynyt ja kuitenkin iloinen. Väsynyt painon putoamisesta ja kunnon kohoamisesta. Vaikka menen huomenna töihin, ei haittaa. Katse on jo suunnattu kauemmas ja syvemmälle. Tuoko se muutakin kuin hikeä, en tiedä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti