tiistai 23. elokuuta 2011

Minttutee

Arvoisat teen juojat ja miksei muutkin ihmiset

Minulla on ilo ja kunnia puhua teille minttuteestä. Tuosta elämän eliksiiristä ja voiteluaineesta. Tämä on 100 % markkinointipuhe vihreän minttuteen puolesta. Yritän kehuskella sen vaikutuksia ja makuja niin hulvattomasti, että kaikki (lukijat) haluavat loppuelämänsä juoda vain ja ainoastaan ihmeitä tekevää minttuteetä.

Ensimmäinen syy on tietysti vihreän teen parantava ominaisuus. Maailmasssa ei ole yhtään sairautta, johon minttutee ei vaikuttaisi parantavasti (tai on rakastuminen, muttei se ole oikea sairaus ja siihen tautiin ei ole muuta lääkettä kuin aika, jos sekään). Oli sitten yskä tai köhä tai vaikka polvi kipeä, minttutee auttaa. Puhumattakaan mielen sairauksista: Alakulo, stressi tai ylienergisyys. Niihin minttutee vaikuttaa jo parin hörppäyksen jälkeen. Pitkäkestoisen vaikutuksensa ansiosta, se on parantanut myös pidenpikestoisia sairauksia.

Toiseksi maku kruunaan juojan päivän. Parempaa aromia kuin minttuteessä on vaikea kuvitella. Jos vielä minttutee tehdään perinteisen pohjoisafrikkalaisen menetelmän mukaan (siis kuumaa vettä runsaan mintunlehtimäärän sekaan), maku on tyrmäävä. Tai pitäisikö sanoa hyytävän herkullinen.

Muita minttuteen positiivisia ominaisuuksia on huokea ja edullinen hinta. Ekologisesti ajatelle minttuteepusseista riittää kierrätettävää. Marokkolaisäidit kutovat minttuteestä villasukkia ja villapaitoja kylmän ja tuulisen talven suojaksi.

Useiden minttuteen käyttäjien kertomukset vahvistavat teen positiiviset vaikutukset. Utahilainen liikemies sai palkankorotuksen juotuaan minttuteetä. Mongolialainen lammaspaimen synnytti kaksoset hetki sen jälkeen kun oli juonut höyryävää minttuteetä. Egyptiläinen sukeltaja löysi minttuteestä timantin. Puolalainen kelloseppä myi kellon asiakkaalle, joka maistoi höyryävää minttuteetä. VR:n juna tuli ajoissa Helsingin asemalle, kun junankuljettaja joi minttuteetä. Esimerkkejä on kahmalokaupalla.

Siis, nyt kun menet seuraavan kerran kauppaan, hae itsellesi hieno pakkaus herkullista minttuteetä ja juo sitä loppu elämäsi. Et tule päätöstäsi katumaan. Elämä loppu tulee olemaan pitkä, lyhyt tai keskiväliltä. Saat nauttia koko elämän runsaudesta huumaavan maun säestyksellä. Ja yllätä kaverisikin. Kukapa ei haluaisi tuntea ainakin yhtä minttuteen juojaa. Ole sinä se henkilö.

9 kommenttia:

  1. moro jorma kyselisin vaan, miten ihmeessä voi saada kyseisen teestäkutomisen taidon? kiitos

    Nimimerkillä minttu Rakas <3

    VastaaPoista
  2. Ei muuta kun opintomatkalle Marokkoon. Sieltä löytyy tämän jalon taidon mestareita.
    Etelä-Marokossa lähellä Saharaa yöt ovat siinä määrin kylmiä, että paleleva ihminen oppii kutomaan vaatteita vaikka hiekasta. Tai jos ei nyt ihan hiekasta, niin ainakin palmunlehdistä tai jos niitä ei ole niin ainakin kameleista.

    VastaaPoista
  3. Nii eiks minttutee auta mm pääsärkyyn.

    VastaaPoista
  4. Auttaa varmasti ja moneen muuhun vaivaan

    VastaaPoista
  5. Jäin minttuteehen koukkuun ja etsin tietoa...löyty tämä XD voiko päivä paremmin alkaa,kun tälläsellä blogilla????

    VastaaPoista
  6. Kiitos Jorma blogistasi. Voitko suositella jotain erityisesti hyvää valintaa, koska kaupassa näkyy eri valmistajien minttutee pusseja tai jauhetta?
    Jään kuulostelemaan vastaustasi mielenkiinnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parasta ovat mielestäni tuoreet lehdet ja kuuma vesi. Joistakin kaupoista saa tehominttua. Se on tavallista kalliinpaa, mutta voimakasta. Pussiteevaihtoehtoja on paljon ja aromit vaihtelevat suuresti, samoin hinta-laatusuhde. Tämä kannattaa testata itse. Ulkomailta yritän löytää uusia vaihtoehtoja.

      Poista
  7. Olipa hauska teksti! Kiitos illan piristyksestä oman pihan minttuteetä nautiskellessa :)

    Aurinkoista syksyä,
    Eeva-Maria

    VastaaPoista